Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lions Club belicht belang water met symposium

Lions Club belicht belang water met symposium

23/02/2020 11:45 - Merredith Bruce

Lions Club belicht belang water met symposium

Foto: Ksby.com  

PARAMARIBO - Over de belangrijkheid van (drink)water en wat er zou moeten gebeuren om dit op een goede manier te beheren, zijn door de jaren heen activiteiten gehouden door zowel overheid als particulieren. Lions Club Paramaribo South wil ook bijdragen aan deze discussie en organiseert op 7 maart in hotel Torarica een watersymposium in verband met het vijftigjarig jubileum van de club.

Communicatiepersoon Winston Makhanlal zegt tegen de Ware Tijd dat de resultaten van het symposium op papier worden aangeboden aan de overheid. Op de vraag of hij denkt dat er daadwerkelijk iets mee zal gebeuren, antwoordt hij: "Het is een kwestie van hopen. Het enige wat wij kunnen doen is suggesties en aanbevelingen aandragen en proberen daarmee een bijdrage te leveren."

De clubvertegenwoordiger verwijst naar resultaten uit het huishoudonderzoek MICS 2018 over de veiligheid en beschikbaarheid van water waaruit blijkt dat "slechts" 57 procent van de 7.915 onderzochte huishoudens drinkwater gebruikt dat niet vervuild is. "Het is zorgwekkend, want je hebt water nodig en als het vervuild is wordt de volksgezondheid negatief beïnvloed." Hij vindt dat er over het algemeen niet erg zorgvuldig wordt omgegaan met water.

Tijdens het symposium zal de belangrijkheid van water belicht worden en de economische bijdrage die dit kan leveren voor de ontwikkeling van het land. Op de agenda staan ook de bescherming van alle potentiële waterwingebieden en de waterkwaliteit.

De Lions Club constateert dat de wetgeving ontbreekt en dat het realiseren van deze wetten lang op zich zal laten wachten. De organisatie onderstreept dat water te maken heeft met milieu en dat verspilling van water voorkomen moet worden.

Behoud van het milieu en natuurlijke hulpbronnen is een van de doelstellingen van de serviceclub, vertelt Makhanlal. Tijdens het symposium zullen inleiders vanuit hun deskundigheid hun visie geven. Ook het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zal vertegenwoordigd zijn, zegt Makhanlal. "We kunnen zoveel als mogelijk proberen om mensen te beïnvloeden, maar het ligt uiteindelijk aan de beleidsmakers om inderdaad wat te doen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina