Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U23-volleybalselectie klopt Frans-Guyanese Matoury

U23-volleybalselectie klopt Frans-Guyanese Matoury

22/02/2020 15:33 - John Zaalman

Suriname-aanvalster Sharon Balkaran (l) probeert over het tweemansblok van Matoury uit een tipbal te scoren.

Suriname-aanvalster Sharon Balkaran (l) probeert over het tweemansblok van Matoury uit een tipbal te scoren. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - De nationale U23-volleybalselectie van Suriname heeft een goede generale partij gedraaid voor een toernooi in Frans-Guyana. In een oefeninterland werd Matoury uit het buurland vrijdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal in vier sets (25-17, 22-25, 26-24, 25-15) teruggewezen.

Suriname toonde vooral in de derde set veerkracht door van een achterstand terug te komen. Sharon Balkaran was met haar krachtige serves vrijwel volledig verantwoordelijk voor het herstel. "Er zijn goede dingen waargenomen", onderkent bondscoach Eric Aikman. "We moeten wel nog gaan werken aan een constante serve. Shaya Balkaran en Janice Antonius zaten op dat aspect goed en later kwam Sharon Balkaran ook op dreef."

De selectie doet het komend weekend mee aan een internationaal toernooi in Frans-Guyana. "Het komend evenement geldt als voorbereiding op de Caribbean Cup van april op de Dominicaanse Republiek. In Frans-Guyana gaan we dus alles uitproberen om daarna te werken aan de eindselectie voor de Caribbean Cup." Suriname is de titelverdediger.

De geselecteerden voor Frans-Guyana zijn: Angeni Cheuk A Lam, Christel Nalam, Zourena Koningverander, Yoandi Themen, Shaniva Balkaran, Sharon Balkaran, Judy-Ann Gravenbeek, Janice Antonius, Chanice Myr, Xiony Kidjo, Charise Peroti en Charise Fränkel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina