Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sadiek stunt in finaleronde damkampioenschap

Sadiek stunt in finaleronde damkampioenschap

22/02/2020 01:01 - Terence Oosterwolde

In de vijfde ronde van het damkampioenschap heeft Jerry Sadiek gestunt tegen favoriet Gerson Bendt.

In de vijfde ronde van het damkampioenschap heeft Jerry Sadiek gestunt tegen favoriet Gerson Bendt. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Jerry Sadiek heeft in de vijfde ronde van het Surinaams kampioenschap dammen 2020 voor een grote verrassing gezorgd. Na twee nederlagen en twee remises, behaalde hij vrijdagavond zijn eerste winst. Hij sloeg direct een grote vis aan de haak, namelijk Gerson Bendt, de kampioen van 2017.

Een dag geleden wist de oud-kampioen nog een remise af te dwingen van Internationaal Grootmeester Guno Burleson, maar tegen Sadiek liep hij aan tegen zijn eerste nederlaag. Bendt blijft daardoor steken op vijf punten en bezet de zesde positie. Sadiek heeft nu vier punten en staat achtste.

In de top zit de spanning er weer helemaal in. Burleson had het opnieuw niet makkelijk tegen Glen Dumfries en moest voor de tweede avond op rij genoegen nemen met een remise. Hij blijft weliswaar koploper met acht punten, maar voelt nu de hete adem in zijn nek van Dheeradjdutt Somai, die zeven punten heeft.

Na elkaar vijf opeenvolgende dagen te hebben bekampt in de kantine van het studentencomplex aan de Leysweg, hebben de dammers zaterdag een rustdag. Zondagochtend elf uur zitten ze dan weer tegenover elkaar voor de zesde ronde. De resultaten van vrijdag tonen in elk geval dat de strijd verre van gestreden is.

Uitslagen vijfde ronde: Sadiek - Bendt 2-0; Dumfries - Burleson 1-1; Bohr - Arief Salarbaks 1-1; Rodney Lion - Marcel Oostburg 2-0; Somai - Waldi Anches 2-0; Niaaz Salarbaks - Johannes Alfaisi 1-1.

Stand na vijf ronden: 1. Burleson 8 punten; 2. Somai 7; 3. Niaaz Salarbaks, Lion en Bohr elk 6; 6. Bendt en Alfaisi elk 5; 8. Sadiek, Arief Salarbaks en Anches elk 4; 11. Dumfries 3; 12. Oostburg 2 punten.

Schema zondag (zesde ronde): Oostburg - Sadiek; Bendt - Bohr; Arief Salarbaks - Anches; Alfaisi - Dumfries; Burleson - Lion; Niaaz Salarbaks - Somai.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina