Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe CBvS-governor wacht immense taak

Nieuwe CBvS-governor wacht immense taak

22/02/2020 15:56 - Ivan Cairo

De nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, wordt na zijn benoeming gefeliciteerd door de drie directeuren van de bank.

De nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, wordt na zijn benoeming gefeliciteerd door de drie directeuren van de bank. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - Maurice Roemer, de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), wacht een immense taak om het geschonden vertrouwen in de bank te herstellen en de ontspoorde financieel-economische situatie weer op het juiste pad te krijgen. "Het zal geen makkelijke weg zijn. Een rocky road", hield Vijay Kirpalani, regeringscommissaris bij de CBvS, Roemer zaterdag voor in het presidentieel paleis na zijn benoeming.

Hij benadrukte dat de nieuwe governor voor een grote uitdaging staat. Roemer heeft evenwel het voordeel dat "het platform van zijn benoeming breed is", aldus Kirpalani. Volgens president Desi Bouterse getuigt het van enorm veel moed, durf en liefde voor Suriname van Roemer om de taak van CBvS-governor op dit moment op zich te nemen.

Hij bedankte hem daarvoor en feliciteerde Suriname met de aanstelling van de voormalige directeur van verzekeringsmaatschappij Self Reliance als de nieuwe topman bij de centrale bank. Het financieel systeem is in een "heel precaire situatie gekomen", zei Bouterse. "Er zit nog veel meer aan te komen", meldde het staatshoofd zonder uit te weiden.

Het heeft veel voeten in de aarde gehad om een opvolger te vinden voor Robert van Trikt, de vorige governor die oneervol is ontslagen wegens mismanagement en het plegen van vermoedelijke misdrijven.

Roemer bedankte in een kort dankwoord voor het vertrouwen dat in hem gesteld wordt. Hij beloofde met steun van de regering, het personeel en de directie van CBvS en anderen zijn taak naar eer en geweten met een prudent beleid te zullen uitvoeren. "De taak is immens", beseft de nieuwe governor.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina