Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Iamgold-baas benadrukt belang leiderschap

Iamgold-baas benadrukt belang leiderschap bij gastcollege

22/02/2020 03:19

De studenten bij het gastcollege van de afzwaaiende Iamgold-baas Steve Letwin.

De studenten bij het gastcollege van de afzwaaiende Iamgold-baas Steve Letwin. Foto: Iamgold  

PARAMARIBO - Steve Letwin, de afzwaaiende directeur van goudmultinational Iamgold benadrukte vrijdag bij een gastcollege aan studenten van de masteropleiding in Mineral Geosciences het belang van leiderschap en empowerment-cultuur binnen bedrijven, meldt het bedrijf in een persbericht.

Letwin sprak ook over de olie-, gas- en goudindustrie en belichtte daarbij de specifieke uitdagingen en verdienmogelijkheden. "Geologen met een MSc-diploma voorzien in de behoefte aan gespecialiseerd en gekwalificeerd personeel, hetgeen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van de minerale hulpbronnen van Suriname, maar laat je vooral niet definiëren door een academische graad of beperken door een positie binnen een bedrijf", luidde zijn advies aan de studenten. 

Bij zijn afscheid deelde de Iamgold-baas belangrijke leermomenten in zijn carrière met de studenten. Hij drukte hen op het hart om te blijven investeren in hun educatie en altijd open te staan voor nieuwe uitdagingen in hun loopbaan. Aan het gastcollege 'Leadership and Value Creation' in het IGSR-gebouw, is ook deelgenomen door andere studenten van de studierichting Geowetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

De masteropleiding in Mineral Geosciences bestaat uit twee cohorten en is volledig door Iamgold/Rosebel Gold Mines gesponsord. In september 2012 tekenden het bedrijf en de universiteit de sponsoringsovereenkomst in aanwezigheid van de toenmalige minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok en Iamgold-topman Letwin. Hierbij beloofde Rosebel Gold Mines zich in te zetten voor de duurzame bevordering van wetenschappelijk onderwijs in Suriname op het gebied van geologie en mijnbouw.

Het programma wordt ondersteund vanuit het Corporate Social Responsibility-beleid van het bedrijf. Deze investering van bijna 1 miljoen US dollar past goed binnen de strategie van Rosebel om bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie wetenschappelijk talent in Suriname, aldus het persbericht.

Het programma dat geaccrediteerd is door het Nationaal Orgaan voor de Accreditatie (NOVA) heeft de studenten in staat gesteld om internationale kennis en ervaring op te doen in diverse methodes van veldonderzoek, via deelname aan excursies naar Aruba en South Dakota in de Verenigde Staten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina