Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Broki en Bintang Lahir houden elkaar in bedwang

Broki en Bintang Lahir houden elkaar in bedwang

22/02/2020 23:13 - Frank Finisie

Fabian van Dijk van Bintang Lahir (l) probeert op het middenveld een pass van Rafiek Bane van Broki (21) te onderscheppen.

Fabian van Dijk van Bintang Lahir (l) probeert op het middenveld een pass van Rafiek Bane van Broki (21) te onderscheppen. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - In de negende speelronde van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben Broki en Bintang Lahir elkaar in bedwang gehouden. Op het Aloysius Zichem Sportcomplex werd het 3-3, na een 1-1 ruststand. Arbiter Johannes Dolaini gaf drie penalty's weg.

De uitslag geeft de juiste verhouding van de wedstrijd weer. Ploegen waren zaterdagavond namelijk aan elkaar gewaagd. Bintang Lahir kwam in de negentiende minuut op voorsprong na een penalty, die werd toegekend na hands van Rafiek Bane. Vangelino Sastromedjo schoot het buitenkansje feilloos in: 1-0.

Een discutabele spelhervatting leverde Broki een penalty op. Shelton Akooi bleef na een tackle op de grond liggen. Doelman Andio Adipi van Bintang Lahir trapte de bal uit, zodat Akooi de ruimte had om te herstellen. Broki hervatte de wedstrijd middels een ingooi. De bal kwam terecht bij Akooi, die inmiddels was opgestaan. Hij werd onderuitgehaald door Adipi, waardoor Dolaini naar de witte stip wees. Sifillion Soekhoe schoot de strafschop raak: 1-1.

De tweede speelperiode was levendiger en ploegen vochten verbeten voor de winst. Het lukte Broki om als eerste de leiding te nemen. Okino Wens werd in de 71ste minuut in het strafschopgebied neergelegd door de ingevallen Roshiano Soeberman. De toegekende penalty werd door Gilberto Eind verzilverd: 2-1.

Zes minuten later schoot Wens uit een scrimmage de 3-1 hard in. Bintang Lahir oefende in de resterende minuten druk uit op de verdediging van Broki en niet zonder succes. De bezoekers trokken uit twee dode momenten de stand gelijk. Eerst was het Sastromedjo die de aansluitingtreffer in de tachtigste minuut maakte (2-3), terwijl vijf minuten later Mattheus Cordeiro de 3-3 op het scorebord zette.

Overige uitslagen: Robinhood - Leo Victor 3-1; PVV - Voorwaarts 3-2; Notch - Inter Wanica 5-2; West United - Inter Moengotapoe 1-1; SNL - Santos 3-2.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina