Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bendt snoept punt af van koploper Burleson

Bendt snoept punt af van koploper Burleson in damfinale

21/02/2020 01:01 - Terence Oosterwolde

Bendt snoept punt af van koploper Burleson in damfinale

De titanenstrijd tussen de oud-kampioenen Guno Burleson (l) en Gerson Bendt (r) eindigde donderdagavond onbeslist. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Guno Burleson van Tulip is zijn honderdprocentscore kwijt in de finale van het Surinaams kampioenschap dammen 2020. De Internationaal Grootmeester werd donderdag op remise gehouden door zijn eeuwige rivaal Gerson Bendt van De Straal.

Al vooraf ging alle aandacht uit naar het treffen tussen Burleson en Bendt, de kampioenen van respectievelijk 2016 en 2017. Deze partij was daarom ook live te volgen via het internet. Burleson, die zijn eerste drie partijen had gewonnen, leed voor het eerst puntenverlies. Ondanks de remise blijft hij lijstaanvoerder met zeven punten.

Bendt kwam op vijf punten. Ook Darryl Bohr heeft er nu vijf punten. Hij wist in de kantine van het studentencomplex aan de Leysweg Glen Dumfries op de knieën te krijgen: 2-0. Verder hebben Dheeradjdutt Somai en Niaaz Salarbaks beiden vijf punten na respectievelijk de winst op Marcel Oostburg en de remise tegen Waldi Anches. 

Uitslagen vierde ronde: Anches (Randjiet Boys) - Niaaz Salarbaks (Randjiet Boys) 1-1; Somai (Combinatie '80) - Oostburg (Dragon) 2-0; Bohr (Dragon) - Dumfries (Randjiet Boys) 2-0; Jerry Sadiek (Combinatie '80) - Rodney Lion (Dragon) 1-1; Bendt (De Straal) - Burleson (Tulip) 1-1; Johannes Alfaisi (Perkash) - Arief Salarbaks (Randjiet Boys) 2-0.

Stand: 1. Burleson 7 punten; 2. Somai, Bendt, Niaaz Salarbaks en Bohr elk 5; 6. Alfaisi, Anches en Lion elk 4; 9. Arief Salarbaks 3; 10. Sadiek, Oostburg en Dumfries elk 2 punten.

Schema vijfde ronde: Somai - Anches; Bohr - Arief Salarbaks; Sadiek - Bendt; Lion - Oostburg; Dumfries - Burleson; Niaaz Salarbaks - Alfaisi.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina