Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Karta-Bink gaat voor tweede termijn in DNA

Karta-Bink gaat voor tweede termijn in DNA

20/02/2020 04:06 - Merredith Bruce

Ingrid Karta-Bink wil een  inburgeringsplicht voor vreemdelingen.

Ingrid Karta-Bink wil een inburgeringsplicht voor vreemdelingen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Parlementariër Ingrid Karta-Bink van Pertjajah Luhur (PL) gaat voor een tweede termijn in de Nationale Assemblee. Zij is een van de negen aspirant-parlementariërs van die partij in Commewijne. “Ik ben nog niet zover om het parlementaire werk vaarwel te zeggen. Mijn werk is nog niet voltooid”, zegt ze op vragen van de Ware Tijd.

Karta-Bink was van 2010 tot 2014 districtscommissaris in Commewijne en werd in 2015 gekozen als parlementariër. Zelf is de politica van mening dat ze, ondanks dat ze in de oppositie zit, goed werk heeft verricht hoewel het niet altijd even gemakkelijk is gegaan.

Ze vindt dat er veel is misgegaan vanuit het parlement en wijst op de opstelling van de coalitiepartijen NDP, HVB en BEP. Zij stelt die partijen verantwoordelijk voor de moeilijke financieel-economische situatie waarin het land terecht is gekomen. "Ze hebben alles wat krom is rechtgesproken. Suriname zit in grote problemen en ons mooi land moet gered worden."

Als volksvertegenwoordiger wil zij zich, indien ze opnieuw wordt gekozen, sterk maken voor zaken die zijn blijven liggen. Verbetering van het naturalisatiebeleid is daarvan, volgens haar, de belangrijkste. Vreemdelingen moeten niet slechts op basis van documenten het staatsburgerschap van Suriname krijgen.

De politica pleit voor een inburgeringsplicht door een examen in het Nederlands spreken en schrijven en het volkslied kennen. "Alleen dan kan iemand een waardige Surinamer worden", is haar mening. De PL'er twijfelt niet aan haar herverkiezing. Ze zegt bijna elke dag positieve feedback te krijgen in het veld over de wijze waarop ze haar werk als politica doet.

"Ik ben een principiële vrouw en heb dat bewezen. Ik heb geen keuzes gemaakt in mijn eigen belang." Dat ze haast overal "bijna als een celebrity" wordt behandeld, geeft haar de zekerheid en voldoening dat ze het in haar gestelde vertrouwen niet heeft geschaad.

De PL houdt op 4 april een partijraadsvergadering om de goedkeuring te vragen voor de kandidatenlijsten. Karta-Bink hoopt dat de structuren een positieve stem op haar uitbrengen zodat ze in het parlement de doelen kan realiseren die ze nog voor ogen heeft.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen