Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Burleson neemt verder afstand in damfinale 2020

Burleson neemt verder afstand in damfinale 2020

20/02/2020 01:28 - Terence Oosterwolde

Glen Dumfries, Waldi Anches, Marcel Oostburg, Darryl Bohr en Guno Burleson (met de klok mee) volgen gespannen de verrichtingen tussen Gerson Bendt en Niaaz Salarbaks.

Glen Dumfries, Waldi Anches, Marcel Oostburg, Darryl Bohr en Guno Burleson (met de klok mee) volgen gespannen de verrichtingen tussen Gerson Bendt en Niaaz Salarbaks. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Waar z'n concurrenten punten morsten, lukte het Guno Burleson opnieuw winst te behalen. Daardoor gaat hij na drie ronden nog steeds aan kop in het Surinaams kampioenschap dammen 2020. Burleson heeft zes punten nadat hij woensdagavond Dheeradjdutt Somai versloeg.

Na zijn derde opeenvolgende overwinning heeft de Internationaal Grootmeester een gat van twee punten geslagen met zijn eeuwige rivaal Gerson Bendt en Niaaz Salarbaks. De twee Federatiemeesters stonden woensdagavond tegenover elkaar en kwamen na uren niet verder dan een remise. Beiden staan daardoor op vier punten.

Na de eerste drie volgen vijf dammers met elk drie punten: Somai, Federatiemeester Arief Salarbaks, Waldi Anches, Federatiemeester Rodney Lion en Darryl Bohr. Van de eerste acht dammers op de ranglijst hebben Burleson, Bendt, de Salarbaks-broers, Anches, Lion en Bohr nog niet verloren. Burleson is de enige met de volle winst, terwijl Arief Salarbaks, Anches, Lion en Bohr ongeslagen zijn, maar nog zonder zege zitten. Ze speelden al hun partijen remise.

Uitslagen derde ronde: Bohr (Dragon) - Jerry Sadiek (Combinatie '80) 1-1; Arief Salarbaks (Randjiet Boys) - Glen Dumfries (Randjiet Boys) 1-1; Anches (Randjiet Boys) - Lion (Dragon) 1-1; Bendt (De Straal) - Niaaz Salarbaks (Randjiet Boys) 1-1; Burleson (Tulip) - Somai (Combinatie '80) 2-0; Marcel Oostburg (Dragon) - Johannes Alfaisi (Perkash) 1-1.

Standenlijst: 1. Burleson 6 punten; 2. Bendt en Niaaz Salarbaks beiden 4; 4. Somai, Arief Salarbaks, Anches, Lion en Bohr elk 3; 9. Dumfries, Alfaisi en Oostburg (Dragon) elk 2; 13. Sadiek 1 punt.

Schema vierde ronde: Somai - Oostburg; Bendt - Burleson; Arief Salarbaks - Alfaisi; Anches - Niaaz Salarbaks; Bohr - Dumfries; Sadiek - Lion.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina