Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Burleson neemt leiding in damfinale

Burleson neemt leiding in finaleronde damkampioenschap

19/02/2020 02:02 - Terence Oosterwolde

Burleson neemt leiding in finaleronde damkampioenschap

Guno Burleson (r) voert de ranglijst met een honderdprocentscore aan na de winst op Jerry Sadiek (l). Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Internationaal Grootmeester Guno Burleson won dinsdagavond in de finaleronde van het Surinaams kampioenschap dammen 2020 van Jerry Sadiek. De semikampioen van 2018 voert daardoor de ranglijst aan met de volle winst: vier punten uit twee partijen.

Nadat hij maandag het toernooi opende met een winst op Marcel Oostburg (Dragon), bond Burleson (Tulip) de dag daarop Jerry Sadiek aan de zegekar. Voor de dammer van Combinatie '80 de tweede opeenvolgende nederlaag, want maandag verloor hij van clubgenoot Dheeradjdutt Somai. Sadiek is hekkensluiter met nul punten.

Somai staat op drie punten, nadat hij dinsdag remise speelde tegen Arief Salarbaks (Randjiet Boys). Ook Gerson Bendt (De Straal), kampioen van 2017, heeft er drie punten. Hij speelde remise tegen Waldi Anches (Randjiet Boys). In de voorronde was hun partij ook 1-1 geëindigd. Niaaz Salarbaks (Randjiet Boys), ongeslagen winnaar van de voorronde, heeft ook drie punten nadat hij won van clubgenoot Glen Dumfries.

Uitslagen tweede ronde: Somai - Arief Salarbaks 1-1; Anches - Bendt 1-1; Darryl Bohr (Dragon) - Marcel Oostburg 1-1; Burleson - Sadiek 2-0; Rodney Lion (Dragon) - Johannes Alfaisie (Perkash) 1-1; Niaaz Salarbaks - Dumfries 2-0.

Stand: 1. Burleson 4 punten; 2. Bendt, Niaaz Salarbaks en Somai elk 3; 5. Arief Salarbaks, Anches, Bohr en Lion elk 2; 9. Dumfries, Alfaisie en Oostburg elk 1; 12. Sadiek 0 punten.

Schema derde ronde: Bohr - Sadiek; Oostburg - Alfaisie; Bendt - Niaaz Salarbaks; Arief Salarbaks - Dumfries; Anches - Lion; Burleson - Somai. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina