Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dreigement minister zet leerkrachten aan tot protest

Dreigement minister zet leerkrachten aan tot protest

18/02/2020 22:43 - Naomi Hoever

BvL-/ALS-voorzitter Reshma Mangre voerde maandag het woord tijdens de protestactie op het Onafhankelijkheidsplein.

BvL-/ALS-voorzitter Reshma Mangre voerde maandag het woord tijdens de protestactie op het Onafhankelijkheidsplein. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Een gemêleerd rij sprekers heeft de menigte maandag toegesproken op het Onafhankelijkheidsplein tijdens de protestmanifestatie die was georganiseerd uit onvrede over wat er in het land gebeurt. Leerkracht Donagay Liesdek twijfelde aanvankelijk of hij wel zou gaan, maar vanwege het dreigement van onderwijsminister Lilian Ferrier naar leerkrachten heeft hij besloten om de actie te ondersteunen.

"De uitspraak heeft mij gehinderd. Het heeft me boos gemaakt. U moet mij niet onder druk zetten dat ik niet mag protesteren", zo diende hij de bewindsvrouw van repliek. Liesdek hield het publiek voor dat hij twee termijnen op de NDP heeft gestemd. Zijn hart bloedt om te zien wat er nu gaande is. "Mi Sranangron e fadon. Er moet een nieuwe wind waaien."

De belofte van een kruistocht tegen corruptie  is omgezet in een houding van corruptie omarmen, zei jongerenvertegenwoordiger Enrique Dipotiko van Pertjajah Luhur. "We vragen aan de president waar het geld is. Dan a man e piki unu tralalalala."

De jonge politicus richtte zijn pijlen ook op minister van Financiën Gillmore Hoefdraad. "Hij gedraagt zich als minister van Buitenlandse Zaken want hij is constant op reis." De spreker bekritseerde ook de leenzucht van de regering, waarvan het volk de dupe wordt.

Ook NPS-vertegenwoordiger Irshaad Fatehmahomed, kaartte de leenzucht aan. Hij wees op de armoede  en riep op om de situatie een halt toe te roepen. "Als de president een eigen ik heeft, verklaart hij zijn kabinet demissionair." 

Donnovan Grep van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) zei dat het financieel probleem niet binnen een paar maanden opgelost kan worden. Hij riep jongeren op om bewust een politieke leider te kiezen. Hij ging summier in op het feit dat PWO-voorzitter Armand Zunder is voorgedragen voor de functie van governor, en die functie ook wilde aanvaarden.

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren, zegt dat het volk met de opkomst heeft bewezen niet bang te zijn voor intimidatie. De opkomst is voor haar het bewijs dat het niet goed gaat in het land. "Als er niet wordt geluisterd moet er geprotesteerd worden.  Ze typeerde de leraren als 'fighters ', die in de voorhoede gestaan hebben als het gaat om strijd voeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina