Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bendt deelt eerste tik uit in damfinale

Bendt deelt eerste tik uit in damfinale

18/02/2020 01:36 - Terence Oosterwolde

Bendt deelt eerste tik uit in damfinale

Titelverdediger Johannes Alfaisie (l) verloor op de eerste speeldag van Gerson Bendt (r). Foto: SDB  

PARAMARIBO - Gerson Bendt, kampioen van 2017, heeft bij de start van de finaleronde van het Surinaams kampioenschap dammen 2020 direct zijn intenties weergegeven. In de confrontatie met Johannes Alfaisie, de kampioen van 2018, kwam Bendt als winnaar uit de bus.

In de kantine van het studentencomplex aan de Leysweg was Bendt één van de drie dammers die hun openingspartij wonnen. Ook Internationaal Grootmeester Guno Burleson van Tulip (semikampioen 2018) en Dheeradjdutt Somai boekten succes. Burleson kreeg Marcel Oostburg van Dragon klein, terwijl Somai sterker was dan Combinatie '80-teamgenoot Jerry Sadiek.

Niaaz Salarbaks, ongeslagen winnaar van de voorronde, speelde remise tegen zijn broer Arief. Waldi Anches, die eveneens zonder verlies door de voorronde kwam, behaalde hetzelfde resultaat tegen Glen Dumfries. Deze vier dammers zijn lid van Randjiet Boys. Ook Rodney Lion en Darryl Bohr, beiden van Dragon, deelden de punten.

In de finaleronde wordt het roundrobinsysteem gehanteerd, waarbij de twaalf finalisten tegen iedereen uitkomen en dus elf partijen spelen. De kampioen en semikampioen kwalificeren zich voor het Pan-Amerikaans damkampioenschap (25 april-4 mei) in de Dominicaanse Republiek. Als drievoudig Pan-Am-kampioen bezit Burleson een wildcard voor het leven voor dit toernooi.

Schema dinsdag (tweede ronde): Somai - Arief Salarbaks; Anches - Bendt; Bohr - Oostburg; Sadiek - Burleson; Lion - Alfaisie; Dumfries - Niaaz Salarbaks.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina