Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname op Caricom-top Barbados

Suriname op Caricom-top Barbados

17/02/2020 19:49

Suriname op Caricom-top Barbados

Foto: Today.caricom.org  

PARAMARIBO - Vicepresident Ashwin Adhin zal namens president Bouterse deelnemen aan de 31ste tussentijdse vergadering van Caricom-staatshoofden en -regeringsleiders. Deze zal plaatsvinden op 18 en 19 februari in Bridgetown, Barbados, meldt het NII.

Tijdens deze topontmoeting zal men zich buigen over diverse vraagstukken, waaronder de stand van zaken van de implementatie van de CARICOM Single Market & Economy (CSME), actuele geopolitieke aangelegenheden, zaken rond volksgezondheid, waaronder een regionale benadering van COVID-19, veiligheid en een digitale strategie voor CARICOM.

Aan de orde komen ook het partnerschap van CARICOM met het Afrikaanse continent en andere relevante samenwerkingsverbanden. Suriname zal tijdens de vergadering rapportage doen van de verschillende bilaterale initiatieven ter invulling van de samenwerking op onder andere de gebieden van landbouw, veeteelt en visserij, als mogelijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de regio.

Voorafgaand aan de vergadering is er een speciale ontmoeting van ministers van Buitenlandse Zaken ter bespreking van diverse vraagstukken. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zal aan deze vergadering deelneme, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina