Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pertjajah Luhur: 'Betere situatie na verkiezingen'

Pertjajah Luhur belooft betere situatie na verkiezingen

17/02/2020 08:03 - Ivan Cairo

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, verwacht minstens één zetel in Para voor zijn partij.

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, verwacht minstens één zetel in Para voor zijn partij. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Met Pertjajah Luhur aan de macht na de verkiezingen van 25 mei zal het niet alleen economisch, maar ook op ander gebied beter gaan met Suriname. Zaken zoals onderwijs en gezondheidszorg zullen verbeterd worden. Ook zal gezorgd worden voor ontplooiingskansen voor startende jonge ondernemers.

Deze zaken kwamen zaterdagavond in Billiton aan de orde tijdens een ressortvergadering van de partij. Voorzitter Paul Somohardjo zei dat een regering een zodanig agrarisch beleid zal voeren waardoor de cassave- en ananasteelt gestimuleerd zal worden. Er zal ook gezorgd worden voor betere afzet- en exportmogelijkheden voor producenten. 

Nabij de internationale luchthaven te Zanderij zal een luxueus hotelcomplex worden neergezet, een plan dat Somohardjo enkele jaren geleden reeds had aangekondigd maar dat niet is uitgevoerd. Hij hoopt dat met de lening van 200 miljoen US dollar waarmee de regering de internationale luchthaven wil uitbreiden en moderniseren niet wordt gesjoemeld en het toerisme in het district daadwerkelijk een stimulans krijgt.

De politicus was niet te spreken over de bekendmaking van onderwijsminister Lilian Ferrier dat schoolleiders en leerkrachten die maandag de school voortijdig sluiten of verlaten om deel te nemen aan een protestdemonstratie tegen de regering disciplinair gestraft zullen worden. Hij

De politicus vindt dat de bewindsvrouw liever orde op zaken binnen haar familie kan stellen en nagaan of ze haar zoon Robert van Trikt die nu in de problemen zit niet beter had moeten opvoeden. Hij stelde verder dat de bewindsvrouw, vanwege het schandaal waarin haar zoon betrokken is, liever de eer aan zichzelf had gehouden en haar ontslag aan de president had aangeboden. Ook andere sprekers leverden kritiek op de waarschuwing van minister Ferrier.

Verschillende sprekers merkten op dat sinds de bauxietmaatschappijen hun activiteiten stopten de gezondheidszorg in Para is verslechterd. Ook beklaagden zij zich erover dat terwijl de belangrijkste waterbronnen in het district liggen en Wanica en Paramaribo daarvan profiteren, grote delen van het district verstoken zijn van drinkwater uit de kraan. Zij beloofden dat Pertjajah Luhur daarin verandering zal brengen. Somohardjo verwacht dat zijn partij minstens één parlementszetel in Para kan bemachtigen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina