Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Sporters en protest

COMMENTAAR: Sporters en protest

17/02/2020 12:00

COMMENTAAR: Sporters en protest

 

SPORTERS EN SPORTORGANISATIES hebben vandaag de gelegenheid om in groot verband aandacht te vragen voor de stiefmoederlijke behandeling die zij krijgen van de regering. Misschien dat de autoriteiten dan wakker geschud worden in deze laatste fase van de zittingsperiode. Het kan ook een moment genoemd worden van het ijzer smeden als het heet is. We zien sinds enkele weken immers extra activitet van ministers die het ene na het andere showproject met veel fanfare openen of het startsein geven.

Beloften die tot voor kort toe beloften waren, worden nu realiteit. Wie weet zit er daar ook wat voor de sport bij. Een goed voorbeeld van een niet nagekomen belofte in de sport is die van de Regional Sportacademy. Met veel fanfare werd het project in Torarica gepresenteerd aan het publiek, maar tot de uitvoering daarvan is het niet gekomen. Ter voorbereiding is er wel geld uitgegeven dat - achteraf bezien - gebruikt had kunnen worden voor bijvoorbeeld sportbeurzen of ondersteuning van uitzending van sportdelegaties.

Het Willebrord Axwijk Sportcentrum - vroeger Sosis - is verwaarloosd en verlaten. Er was een feestelijke steenlegging voor de bouw van sporthallen, maar die is al gauw stopgezet. En te weten dat veel voetballers van naam daar zijn begonnen als pupil, dus jongetjes vanaf rond de zeven tien jaar. Kader dat nodig is om projecten te helpen uitvoeren, mag alleen van coalitiehuize, lees NDP, komen. Vrijwel alle deskundigen van andere politieke partijen zijn op een zijspoor gerangeerd, terwijl ze een behoorlijke bijdrage kunnen leveren. Begin hen in te zetten. Als zou blijken dat ze dwarsliggen dan kan altijd nog tegen hen opgetreden worden.

Accommodaties, die vallen onder de regering en die door andersdenkenden worden geëxploiteerd of beheerd, worden gesloten of krijgen een andere beheersstructuur. Het meest recente voorbeeld is Stichting Abrabroki waarin veel tijd, moeite, eigen inbreng en geld is geïnvesteerd. Bijna van de ene op de andere dag is het bestuur dat daar, na jaren het beheer gevoerd te hebben, aan de kant geschoven. Naar verluidt zit hier een NDP-topper - de sterke man achter twee voetbalploegen - achter.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vele misstanden. Wanneer houdt het op dat mensen die daadwerkelijk hun schouders onder belangrijke projecten zetten - in dit geval de sport - worden geweerd omdat zij een 'afwijkende' politieke kleur hebben?

Sporters of sportorganisaties kunnen vandaag een stevig statement maken om - zoals gezegd - tijdens het grote protest nogmaals aandacht voor hun zaak te vragen. Juiste woordkeuze en respect moeten daarbij leidend zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina