Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘We zullen ons moeten blijven scholen’

‘We zullen ons moeten blijven scholen’

14/02/2020 03:11 - Amanda Palis

V.l.n.r.: TTWOS-voorzitter Harvey Panka heft het glas met Errol Snijders van de Moederbond, minister Soewarto Moestadja van Arbeid en Telesurdirecteur Mike Antonius.

V.l.n.r.: TTWOS-voorzitter Harvey Panka heft het glas met Errol Snijders van de Moederbond, minister Soewarto Moestadja van Arbeid en Telesurdirecteur Mike Antonius. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - ‘Learning is earning’ was de boodschap die Telesur-directeur Mike Antonius zijn medewerkers woensdagavond gaf bij de viering van het zeventigjarige jubileum van de vakbond, de Telegraaf Telefoon Werknemers Organisatie Suriname (TTWOS). Hiermee benadrukte hij het belang dat men blijft leren om in de telecomsector te kunnen blijven opereren.

"We naderen de vierde industriële revolutie, die zich vooral focust op Artificial Intelligence en robotics. "Om mee te kunnen met de snelle ontwikkelingen in de telecomsector zullen we ons moeten blijven scholen." Antonius bedankte het personeel voor de inzet in de afgelopen jaren.

Bondsvoorzitter Harvey Panka: "Met voorvechters als Cyrill Daal en Henk Shields is het zeker een belangrijke taak om de door hen uitgezette inspanning voort te zetten." De bond en directie van het bedrijf hebben volgens hem altijd een goed band gehad, ondanks de spanningen die zich soms voordeden. "Maar dat hoort gewoon erbij. Medewerkers en leiding van het bedrijf zetten zich samen in voor een groter belang, het voortbestaan van Telesur", zegt Panka.

Een van de hoogetepunten van de bond is het voorzien in de huisvestingsbehoefte van leden. In een enquête hebben ongeveer driehonderd van hen aangegeven dat ze dringend behoefte hebben aan goede huisvesting. "We hebben voor ongeveer twintig leden kunnen voorzien in een eigen woning op het project van Grassalco te Vredenburg Serie C, tegen schappelijke voorwaarden. Ook is bereikt dat ongeveer honderd leden tegen redelijke prijzen een kavel konden kopen te Charlesburg, Commewijne of Santo Boma."

Voorzitter Errol Snijders van de Moederbond, de vakcentrale waarbij TTWOS is aangesloten, waardeert wat de Telesur-bond voor zijn leden heeft bereikt. Hij verwees naar voormalig voorzitter Cyrill Daal (een van de vijftien slachtoffers van de Decembermoorden van 1982, red.), die zich ook heeft ingezet voor scholing van vakbondleiders om het werk optimaal te kunnen doen. Het credo 'geloof in eigen kunnen' is volgens Snijders zeker ook van toepassing bij het telecombedrijf.

"Om van een ambtenaar naar een volwaardig zelfstandige werknemer te groeien, is voorbeeld genoeg van geloof in eigen kunnen." Het heeft veel moeite gekost om het telefoniebedrijf van vroeger - 's Lands Telegraaf en Telefoondienst - te maken tot het Telesur van vandaag, omdat men er niet in geloofde", zei Snijders. Hij prees de inzet van de werknemers. "U bent gegaan van een subsidie genietend bedrijf naar een winstgevende onderneming. En dat is zeker iets om trots op te zijn."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina