Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lokalentekort Natin opgelost

Lokalentekort Natin via improvisatie opgelost

14/02/2020 06:47 - Naomi Hoever

Lokalentekort Natin via improvisatie opgelost

Foto: FB Natin-Mbo-ICT  

PARAMARIBO - “Wij hebben zo goed mogelijk alle studenten geaccommodeerd”, zegt Natindirecteur Brayen Sloote. Hij geeft toe dat het geen eenvoudige taak is geweest. In oktober hebben ouders zich beklaagd over het tekort aan lokalen. Een deel van de studenten Elektrotechniek kon geen theorielessen volgen, omdat er een tekort aan lokalen zou zijn.

Sloote: "Wij moeten van alles doen om het onderwijs voortgang te laten vinden. Met alle hobbels die wij hebben moeten nemen, zijn wij erin geslaagd." Ruimten die normaliter niet gebruikt werden, zijn als leslokaal ingericht. Hier en daar wordt er geschoven met studenten die les moeten volgen. In enkele gevallen zijn lessen verschoven naar de middag.

"Allerlei manieren gebruiken wij om het onderwijs voortgang te laten vinden. Het was niet makkelijk, maar we zijn erin geslaagd", verzucht Sloote. In sommige gevallen volgen de studenten 's middags of 's avonds les. Dat heeft volgens de directeur niet te maken met het tekort aan lokalen, maar met de inzet van parttime docenten.

Volgens Sloote wordt er behoorlijk geïmproviseerd om het onderwijs te garanderen. Er zijn voorstellen gedaan om tot een duurzame oplossing te komen. "Het zijn eenvoudige oplossingen die ook door de overheid kunnen worden opgepakt. Het onderwijsbeleid bepaalt tenslotte welke richting we opgaan." Nieuwbouw ziet hij als ideaal, maar niet op de bestaande locatie. "Wij dromen van een geheel nieuw complex."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina