Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pianoseminar voorproefje Paramaribo Pianofestival

Pianoseminar voorproefje groots Paramaribo Pianofestival

13/02/2020 17:11 - Tascha Aveloo

Liesbeth Peroti

Liesbeth Peroti Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Ik ben van mening dat ook het informeel onderwijs in de toonkunst en in dit geval piano, toe is aan versterking die vooral doorwerkt naar de studenten, de jongeren”, meent de veelzijdige muziekdocent Liesbeth Peroti, leider van het kunst- en cultuurbureau Lisibeti Music Performing Arts (LMPA).

LMPA organiseert vrijdag een pianoseminar voor piano-lesgevenden in het midden en hoger kader bij Radio Apintie. "We hebben in december contact opgenomen met het veld en hen geïnteresseerd voor deelname en er is vanuit diverse muziekscholen, conservatorium-, en privédocenten toch wel positief gereageerd."

Het is een seminar waar collega's bij elkaar komen en impulsen geven om de docent als toonkunstenaar, maar ook in de capaciteit van docent, te versterken", meent Peroti. "We praten nu voornamelijk met de docenten, om ze te inspireren om een grotere bijdrage te leveren aan de sector."

Ook na het seminar zijn er activiteiten: op zaterdagavond is er een concert bij Radio Apintie en op zondag wordt te Waka Pasi een piano in gebruik genomen die is beschilderd door kunstenaars van de Nola Hatterman Art Academy. Een gids zal er vertellen over Surinaamse componisten en pianisten zoals Johannes Helstone, Dario Saavedra en Eddy Vervuurt. 

Het seminar is een soort voorproefje op het grote Paramaribo Pianofestival in de eerste en laatste week van maart. "Het festival is vooral gericht op jongeren met middagconcerten, schoolconcerten, praten over Surinaamse componisten, praten over ander liedrepertoire dan de meest aangeboden klassieke stukken die we krijgen als je op les zit. We willen de composities van lokale, Cubaanse en Caribische componisten gaan belichten", legt Peroti uit. Het is een uitgebreid programma met ook films in TBL Cinemas.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina