Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leerlingen in Coronie krijgen schoeisel

Leerlingen in Coronie krijgen schoeisel

13/02/2020 06:03 - Naomi Hoever

Leerlingen in Coronie krijgen schoeisel

Foto: Facebook Dja Dja Uma Tide  

PARAMARIBO - In het district Coronie hebben 64 zesdeklassers schoenen ontvangen van Stichting Dja Dja Uma Tide onder leiding van Lucille Hardenberg. Het gaat om leerlingen van vier lagere scholen. Het schoeisel, één paar per kind, is in de tweede week van januari gedoneerd door ondernemer Sunil Ramasre.

Hardenberg vindt het een eer om de kinderen van de Salemschool, waar zij vroeger zelf heeft gezeten, blij te maken. Daarnaast zijn de Openbare School Totness, de St. Antonius- en de Gerardschool bedacht. Hardenberg: "De pupillen zagen er dankbaar uit."

Er is voor de leerlingen ook een motivatiesessie gehouden door succesvolle vrouwen die als kind in het kokosdistrict op school hebben gezeten. Dja Dja Uma Tide zal op de dag van de toetsuitslag de vier scholen weer bezoeken. 

Dja Dja Uma Tide is op 30 november 2019 opgericht en telt 34 leden. De onafhankelijke vrouwenorganisatie wil sociaal-educatieve programma's organiseren, coördineren en ondersteunen. Ook streeft zij naar bevordering van een duurzame leef-, woon- en werkomgeving en verbetering van de arbeidspositie van de doelgroep.

Deze organisatie was in januari een van de organisatoren van een benefietshow voor de zieke zangeres Sisa Agi. De afgelopen maanden heeft de stichting gratis voedselpakketten en - uit eigen kas - kleine donaties gegeven aan behoeftigen. De voorzitter heeft er ook voor gezorgd dat een gezin in Coronie, van wie het huis in 2019 is afgebrand, kleding en goederen heeft ontvangen. Een aantal seniorenburgers kreeg in december waardebonnen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina