Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Partijen bepalen strategieën tegen regering

Gelijkgerichte partijen bepalen strategieën tegen regering

13/02/2020 07:57 - Naomi Hoever

Gelijkgerichte partijen bepalen strategieën tegen regering

 

PARAMARIBO - Oppositie en buitenparlementaire partijen bekijken strategieën om door bundeling de zittende regering te verslaan bij de verkiezingen. De politieke organisaties reageren bevestigend noch ontkennend op de bewering. De voorzitter van de BEP, Ronny Asabina, zegt dat Abop en VHP een samenwerking aan het smeden zijn. De krant sprak hierover met prominenten van de twee partijen.

Abop-hoofdbestuurslid Marinus Bee zegt dat de partij met de NPS, VHP en Pertjajah Luhur heeft gesproken. "Wij praten over allerlei strategieën. Het zou van dwaasheid getuigen om die nu prijs te geven. Wij zullen tijdens een congres op 29 februari onze leden informeren." Aan hen zal toestemming worden gevraagd om deel te nemen aan de verkiezingen. 

Het verkiezingsprogramma zal op die dag gepresenteerd en strategieën zullen bepaald worden. Abop wil minimaal vijftien zetels behalen. Bee maakt zich boos over de uitspraken van Asabina. "Ik wil BEP adviseren na te gaan hoe zij zetels denkt te vergaren. Altijd is de focus van die partij gericht op de Abop."

Volgens Bee is de partij van Asabina geen gelijkwaardige opponent. "BEP ligt ver achter bij ons. Het streven is om als tweede grootste partij uit de bus te komen. Wij meten ons met de NDP en VHP. We zien BEP niet. Ze is te klein daarvoor." Abop wil alle marronpartijen bundelen om zo veel mogelijk zetels binnen te halen.

Asiskumar Gajadien (VHP) zegt daarentegen dat er nog geen sprake is van samenwerking. De partij maakt zich op om - conform het mandaat van de structuren - in alle tien kiesdistricten zelfstandig mee te doen aan de verkiezingen. "Wij voeren wel gesprekken met gelijkgerichte partijen die het er over eens zijn dat de regering zo snel mogelijk weg moet."

Gesproken wordt met alle partijen die minimaal in staat zijn aan restzetels bij te dragen, maar er zijn nog geen vaste afspraken. Gajadien zegt dat alle partijen op eigen kracht zoveel mogelijk zetels moeten binnenhalen om zodoende na de verkiezingen eventueel samen te werken. Ideaal voor hem zou zijn als partijen in staat zijn zelfstandig gezamenlijk de ruime meerderheid van 34 zetels te behalen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina