Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Flinke stijging meldingen coronavirus

Flinke stijging meldingen coronavirus door extra methode voor diagnose

13/02/2020 20:48

Burgers in Hubei dragen beschermende pakken om het coronavirus te weren.

Burgers in Hubei dragen beschermende pakken om het coronavirus te weren. Foto: finance.yahoo.com  

HUBEI - In de Chinese provincie Hubei zijn woensdag 242 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het is het grootste aantal sterfgevallen in één dag tijd tot nu toe. Het aantal besmettingen met het virus in de provincie steeg met 14.840 tot 48.206. Deze stijgingen zijn grotendeels te verklaren door een nieuwe manier van diagnosticeren.

Het totale dodenaantal als gevolg van COVID-19, de ziekte die door het coronavirus veroorzaakt wordt, is woensdag gestegen van 1.068 tot 1.310. Voorheen kon een besmetting overal alleen officieel vastgesteld worden op basis van een bloedtest. In de provincie Hubei is echter een groot tekort aan dit soort testen, en als er wel wordt getest, kan het dagen duren voordat de uitslag er is. Bovendien overlijden sommige patiënten voordat ze getest kunnen worden.

Voortaan kan de diagnose daarom in Hubei ook al worden gesteld op basis van specifieke symptomen of een CT-scan van geïnfecteerde longen. In de andere provincies is nog wel een bloedtest vereist voor een diagnose. De toename is grotendeels te verklaren door die nieuwe manier om het virus vast te stellen. 13.332 van de nieuwe besmettingen zijn op basis hiervan vastgesteld, grotendeels met terugwerkende kracht over de afgelopen weken. Ook bij 135 van de 242 nieuwe sterfgevallen is dat het geval.

De Chinese provincie Hubei staat bekend als het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus, die in december plaatsvond in de stad Wuhan. Wereldwijd zijn volgens de autoriteiten nu zo'n 60.000 besmettingsgevallen bevestigd. Woensdag meldde de wereldgezondheidsorganisatie WHO nog dat het aantal besmettingen met het virus stabiliseert. Wel benadrukte de organisatie dat het einde van de epidemie nog niet in zicht is. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina