Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bonje binnen bond Rosebel Goldmines

Bonje binnen bond Rosebel Goldmines

13/02/2020 10:46 - Van onze redactie

Winston Wirht, bondsvoorzitter bij Rosebel Goldmines, kan na ruim anderhalve maand niet meer door één  deur met de andere bestuursleden.

Winston Wirht, bondsvoorzitter bij Rosebel Goldmines, kan na ruim anderhalve maand niet meer door één deur met de andere bestuursleden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De beer is los binnen het nieuwe bestuur van de Rosebel Goldmines. Bondsvoorzitter Winston Wirht weigert nog verder te gaan met zijn overige bestuursleden. Leden van de bond zijn opgeroepen voor een vergadering aanstaande maandag, waarbij zij zullen vernemen wat de reden is dat de voorzitter het vertrouwen in de rest van het bestuur heeft opgezegd. Tegenover de krant wil hij geen commentaar geven.

"We komen met een persbericht. Eerst de vergadering, dan kan ik commentaar geven." In een rondschrijven aan het personeel windt hij er geen doekjes om: "In mijn streven tot het hebben van een correcte en solide financiële administratie van onze vakorganisatie, een constructieve werkrelatie met de directie van Iamgold en het optimaal behartigen van uw belangen ervaar ik hinder en obstructie van de overige bestuursleden."

Per dinsdag heeft hij het vertrouwen in de rest van het bestuur opgezegd. De leden zal worden voorgehouden wat tot nog toe is gedaan en hoe de nieuwe voorzitter denkt verder te gaan met de vakorganisatie. Een deel van het bestuur maakte deel uit van de stootgroep die de vorige voorzitter Lloyd Read uit het zadel wipte.

Een meerderheid van de Rosebelmedewerkers had geen vertrouwen meer in de toenmalige leiding en tijdens verkiezingen werd Read weggestemd. De stootgroep had eerst gewezen BvL-voorzitter Wilgo Valies in het vizier als nieuwe voorzitter. Echter hadden de leden er weinig vertrouwen in dat hij de juiste persoon was om de bond te leiden.

Uiteindelijk werd Wirht bereid gevonden. De verkiezingen zijn op 3 december gehouden en Read moest na iets meer dan zes jaar wijken. Op 20 december droeg hij de stukken over aan het nieuwe bestuur. Nu, ruim anderhalve maand verder, is de vlam in de pan geslagen bij de nieuwe leiding.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina