Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werknemers FAI na vrijdag mogelijk niet aan het werk

Werknemers FAI na vrijdag mogelijk niet aan het werk

12/02/2020 07:08 - Beta Debidien

Werknemers FAI na vrijdag mogelijk niet aan het werk

Foto: Jason Leysner  

NIEUW-NICKERIE - “Indien er geen oplossing komt voor uitbetaling van het volledige salaris voor januari, gaan de arbeiders van bacovenbedrijf FAI in Nickerie vrijdag niet werken. Het zal heel moeilijk zijn om zonder geld aan het werk te blijven”, zegt bondsvoorzitter Dayanand Dwarka in gesprek met de krant.

Het personeel kreeg een voorschot van SRD 500 per persoon om te kunnen voorzien in de meest dringende behoeften. Volgens de voorzitter is er intensief overleg tussen de vakbond, bedrijfsleiding en landbouwminister Rabin Parmessar om de continuïteit van het bedrijf te garanderen en de lonen te betalen.

De bond informeert de arbeiders vrijdag op een algemene ledenvergadering in Nickerie over de meest recente ontwikkelingen. Op basis daarvan zal besloten worden hoe het verder moet. Het is niet uitgesloten dat als er dan geen oplossing is voor de uitbetaling van de lonen de mensen niet zullen blijven werken. "We kunnen arbeiders niet met een lege maag aan het werk laten komen."

Djoties Badal is dinsdag gaan werken in de hoop dat zijn loon wordt betaald. Hij is er geen voorstander van dat het werk wordt neergelegd, "maar we willen wel een structurele oplossing omdat er geen andere werkgelegenheid is in Nickerie". Hij hoopt dat de regering zal ingrijpen en het voortbestaan van het bedrijf zal garanderen, zodat meer dan duizend arbeiders niet brodeloos worden.

Het bestuur van de Werknemers Organisatie Food en Agriculture Industries kreeg dinsdagavond van minister Parmessar de verzekering dat de arbeiders te Jarikaba woensdag over hun geld kunnen beschikken. De medewerkers in Nickerie krijgen donderdag hun achterstallige loon, aldus de bewindsman.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina