Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opvangcentrum voor dakloze kinderen

Weid Mijn Lammeren bouwt opvangcentrum voor dakloze kinderen

12/02/2020 21:17 - Merredith Bruce

De stichting Weid Mijn Lammeren heeft de eerste steen gelegd van het Hadassah-project. Het gaat om de bouw van een centrum voor de opvang van dertig dakloze kinderen aan de Santopolderweg.

De stichting Weid Mijn Lammeren heeft de eerste steen gelegd van het Hadassah-project. Het gaat om de bouw van een centrum voor de opvang van dertig dakloze kinderen aan de Santopolderweg. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Vanwege de nood waarmee zij haast elke dag van dichtbij wordt geconfronteerd, bouwt stichting Weid Mijn Lammeren een opvangcentrum voor dakloze kinderen. De constructie van het Hadassah- project is dinsdag begonnen en het werk moet in oktober opgeleverd worden. Het tehuis krijgt een capaciteit van dertig kinderen met hun moeders.

De stichting, een christelijke organisatie, houdt zich al iets langer dan twintig jaar bezig met kinder- en tienerwerk, waarbij vooral het welzijn van kinderen centraal staat. "Je merkt dat er veel nood is. Je ziet dat sommige kinderen geen adequate opvang hebben en het erg moeilijk hebben", zegt directeur Gloria Lie Kwie Sjoe.

De stichting heeft al twee huizen waar gezinnen worden opgevangen, maar met het Hadassah-project wordt groter uitgepakt. Dit project moet vooral alleenstaande moeders helpen, die niet in staat zijn adequate zorg en oppas te bieden aan hun kinderen waardoor ze noodgedwongen in een opvanghuis geplaatst moeten worden.

Om een bredere en gemengde doelgroep in beeld te brengen is het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting benaderd. Het ministerie heeft naar verluidt positief gereageerd. De stichting tracht zelfredzaamheid te bevorderen en zal de alleenstaande moeders daarom stimuleren om hun eigen inkomsten te verdienen.

Het opvangcentrum komt aan de Santopolderweg, in de omgeving waar de stichting is gevestigd. Het zal bestaan uit zeven woonunits. "Die komen in een soort cirkel met een leuk binnenplaatsje", stelt Lie Kwie Sjoe. Weid Mijn Lammeren heeft om te kunnen beginnen een financiële donatie gehad van een bedrijf.

Ondanks de moeilijke financieel-economische situatie met als gevolg de gestegen prijzen van bouwmaterialen, twijfelt Lie Kwie Sjoe er niet aan dat de streefdatum zal worden gehaald. Ze rekent vooral op ondersteuning van het bedrijfsleven. "Wij geloven dat God ons zal helpen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina