Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Raffinaderij uit bedrijf

Onderhoudsbeurt raffinaderij

12/02/2020 17:13

De raffinaderij te Tout Lui Faut krijgt een grote onderhoudsbeurt.

De raffinaderij te Tout Lui Faut krijgt een grote onderhoudsbeurt. Foto: Staatsolie Maatschappij Suriname  

PARAMARIBO - Staatsolie heeft woensdag de raffinaderij te Tout Lui Faut uit bedrijf gehaald voor de eerste Turn Around (TA). Het bedrijf zegt dat er voldoende brandstof is opgeslagen voor verkoop aan de pomp, maar dat dochtermaatschappij GOw2 Energy Suriname eventueel zal importeren om de beschikbaarheid van olie te garanderen.

De grote onderhoudsbeurt is de eerste sinds de raffinaderij in 2015 in gebruik werd genomen. De TA wordt samen met hoofdaannemer Irem S.p.A uit Italië uitgevoerd na een voorbereiding van ruim twee jaar. Het streven is om die binnen de geplande tijd en het budget en veilig uit te voeren, meldt het bedrijf in een persbericht.

Geschat wordt dat er honderdduizend manuren aan de TA zullen worden besteed. Volgens planning is de raffinaderij vanaf 23 maart weer volledig operationeel. De verwachting is dat na deze onderhoudsbeurt de betrouwbaarheid van de raffinaderij wordt verhoogd. De volgende  TA  is over vier jaar.  

De grote onderhoudsbeurt is een geplande periodieke stillegging van de raffinaderij om onder meer inspecties uit te voeren op statische en roterende equipment. Alle installaties die niet kunnen worden getest tijdens de reguliere operationele activiteiten, worden bij de TA opengemaakt, geïnspecteerd en schoongemaakt.

Er zullen 539 verschillende activiteiten worden uitgevoerd, waar 68 contractorbedrijven bij betrokken zijn. Bij de grote onderhoudsbeurt zijn circa zeshonderd werknemers betrokken. Daarvan bestaat de helft uit lokale krachten. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina