Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U16-tennissters verliezen in Junior Fed Cup

U16-tennissters verliezen openingsduel Junior Fed Cup

11/02/2020 15:19 - Marciano Millerson

Aila Koorndijk, coach Carolina Vera Vera, Jamila Sadiek en Kaeney de Mees.

Aila Koorndijk, coach Carolina Vera Vera, Jamila Sadiek en Kaeney de Mees. Foto: STB  

PARAMARIBO - Jamila Sadiek, Aila Koorndijk en Kaeney de Mees hebben in El Salvador hun openingspartij in het pre-kwalificatietoernooi voor de Junior Fed Cup verloren. De U16-tennissters, die maandag in groep D met 0-3 ten ondergingen tegen Trinidad en Tobago, spelen dinsdag tegen Barbados. De eilanders versloegen Jamaica maandag met 3-0.

Koorndijk verloor met 3-6, 1-6 van Cameron Wong. Sadiek bood goede tegenstand tegen Aalisha Alexis, maar moest met 4-6, 4-6 het hoofd buigen. De Mees en Koorndijk incasseerden vervolgens een 3-6, 4-6 nederlaag tegen Keesa Lee Young/Wong.

In de voorbereiding op de kwalificatie hebben de speelsters meegedaan aan het kick-offtoernooi van de Surinaamse Tennisbond. "Hetgeen betekent dat zij met een goed wedstrijdritme naar hier zijn gekomen", aldus bondscoach Carolina Vera Vera. Volgens haar moeten haar pupillen zich ervan bewust zijn dat ze op dit niveau heel hard gaan moeten werken om punten te scoren. "Zij moeten altijd de beste versie van zichzelf zien op de baan."

Vera Vera is zich ervan bewust dat de tennissters op dit toernooi heel erg gedreven zijn om te winnen. "Ik weet dat het niveau hoog is. Niemand komt alleen voor de deelname." Van de veertien landen kwalificeert alleen de nummer één zich voor de Junior Fed Cup.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina