Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • The Lions nieuwe zaalvoetbalkampioen

The Lions nieuwe zaalvoetbalkampioen

10/02/2020 03:08 - Marciano Millerson

Spelers en coaches van The Lions na de prijsuitreiking.

Spelers en coaches van The Lions na de prijsuitreiking. Foto: dWT  

PARAMARIBO - The Lions veroverde zondagavond zijn eerste zaalvoetbalkampioenschap in stijl door in een goed bezette Anthony Nesty Sporthal All Stars met 9-3 te verslaan. Voor The Lions betekende het een grote voldoening: zes jaar geleden moest de ploeg het hoofd in de finale buigen voor recordkampioen Styx.

All Stars begon fel en oefende meteen druk uit op de helft van The Lions, maar het was juist deze ploeg dat in de eerste drie minuten op voorsprong kwam via Giovanni Waal; 1-0. Doelman Donovan Djemesi stopte het leder in eerste instantie, maar kon de bal niet goed verwerken waarna die in het doel belandde. All Stars-aanvoerder Selassie Zandveld bracht ploegen binnen twee minuten langszij na balverovering; 1-1. 

De wedstrijd werd in een heel hoog tempo gespeeld, waarbij ploegen over en weer kansen kregen. Door knullig balverlies van Iveraldo Pengel kon Vangelino Sastromedjo met nog 11:27 op de klok The Lions op 2-1 brengen. Het ging op een gegeven moment bergafwaarts met All Stars, dat binnen een tijdsbestek van twee minuten tegen een 1-5 achterstand aankeek. 

The Lions-aanvoerder Gillian Maatrijk, Terence Pinas en Sastromedjo waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Pinas bepaalde de rustscore op 6-1 met nog dertig seconden. Het was afwachten of All Stars een comeback zou kunnen maken. Raydel Lioe Anjie gaf hoop toen hij binnen 45 seconden de 2-6 binnenschoot. Maar The Lions wankelde geen moment en speelde de wedstrijd rustig uit. Ruim tien minuten later tilde Melito Brewster de score naar 7-2.  

The Lions nam met nog 8:30 te gaan een time-out. Het bleek een opgezette zaak, want doelman Ronny Aloema kreeg een speciaal afscheid van publiek en spelers. De sluitpost speelde zijn laatste zaalvoetbalwedstrijd. Collega Obrendo Huiswoud nam plaats onder de lat, waarna de ontmoeting werd voortgezet.

Wat All Stars ook deed, het wilde niet lukken. The Lions liep verder uit naar 8-2 via Romano Stekkel. Zandveld reduceerde de stand met nog 4:30 te spelen naar 3-8, waarna Stekkel op prachtige wijze het laatste doelpunt binnen kopte: 9-3.  De kampioen ontving een eigendoms- en wisseltrofee en SRD 5.000. All Stars kreeg een trofee en SRD 3.000.

Vangelino Sastromedjo, die werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler, ontving een trofee en SRD 500. Bombel-aanvaller Bruno Silva de Oliveira werd met 31 doelpunten topscorer van de competitie. Ook hij ontving een trofee en SRD 500. De competitie wordt deze week afgerond met beslissings- en promotie-/degradatiewedstrijden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina