Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieafdeling Maritiem moet verhuizen

Politieafdeling Maritiem moet verhuizen

10/02/2020 14:27 - Van onze redactie

Politieafdeling Maritiem moet verhuizen

De afdeling Maritiem zal haar vertrouwde stekkie aan de Wilhelminastraat moeten verlaten. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De afdeling Maritiem van het Korps Politie Suriname moet vóór vrijdag uit haar gebouw aan de Wilhelminastraat. Indien dat niet gebeurt, zal de nieuwe eigenaar naar de rechter stappen. De politiepost staat langer dan veertig jaar op de hoek van de Wilhelmina- en Henri J. Benjaminstraat.

De nieuwe eigenaar, een arts, heeft naar verluidt een beschikking waarin is aangegeven dat het terrein aan hem toebehoort. Ook het securitybedrijf naast de politiepost zou op het terrein van de arts staan.

Kevin de Meza, directeur van het beveiligingsbedrijf, zegt dat er al langer dan twintig jaar een aanvraag is gedaan voor het stuk grond. Hij geeft aan de ontwikkelingen rustig af te wachten.

De Ware Tijd verneemt dat er inmiddels voorbereidingen worden getroffen om de Maritieme politie over te plaatsen naar Nieuw-Amsterdam in Commewijne, niet ver van de plaatselijke politiepost. De manschappen van de afdeling zullen daar worden ondergebracht in een mobiele cabine.

Buurtbewoners blijken in elk geval niet blij met de jongste ontwikkeling. Ze zijn er niet over te spreken dat de afdeling Maritiem weg moet. De politiepost was voor hen namelijk een grote hulp indien ze de politie dringend nodig hadden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina