Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U16-tennissers sluiten winnend af

U16-tennissers sluiten winnend af

08/02/2020 11:14 - Marciano Millerson

De U16-tennisselectie eindigde in de kwalificatie voor de Junior Davis Cup als dertiende.

De U16-tennisselectie eindigde in de kwalificatie voor de Junior Davis Cup als dertiende. Foto: STB  

PARAMARIBO - Kunsh Moolchandani, Dexter Koorndijk en Stijn van Leeuwen hebben vrijdag het pre-kwalificatietoernooi voor de Junior Davis Cup in El Salvador winnend afgesloten. De U16-tennissers versloegen Curaçao met 2-1 en eindigden als dertiende onder de zestien landen.

Koorndijk en Moolchandani maakten het karwei al bij de enkelwedstrijden af door respectievelijk Nicholas de Haseth (6-3, 6-3) en Jose Carlos Andrade (4-6, 6-4, 6-1) klein te krijgen. Moolchandani en Van Leeuwen verloren in een spannende dubbelpartij met 3-6, 6-4, 5-10 van Aldair Correira en De Haseth.

Coach Otto Bouterse was heel content met het resultaat. "Ik ben trots op de jongens, ze hebben een prachtige reeks neergezet", blikt hij terug. Hij meent dat de zege op Curaçao 3-0 had kunnen worden, maar door onnodige fouten in de champions tiebreak ging de dubbelwedstrijd verloren.

De oefenmeester vertelt dat zijn pupillen in het begin pech hadden. "Vooral tegen Trinidad en Barbados hebben wij het laten liggen, maar ik denk dat zij een beetje zenuwachtig waren. Het was nieuw, maar toen zij loskwamen zag ik hun talent naar boven komen."

Volgens Bouterse laat dit resultaat zien dat de tennissers wel met de regio kunnen meedraaien. "Als wij dit voortzetten dan weet ik zeker dat wij volgend jaar met een mooie aim kunnen deelnemen om iets moois neer te zetten." De coach benadrukt wel dat er keihard zal moeten worden getraind.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina