Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dammen: Salarbaks en Bendt spelen remise

Dammen: Salarbaks en Bendt spelen remise

08/02/2020 03:34 - Terence Oosterwolde

Dammen: Salarbaks en Bendt spelen remise

Edson Amoekoni (l) speelde remise in de negende ronde, terwijl Darryl Bohr won. Foto: SDB  

PARAMARIBO - In de kraker van de negende speeldag in de voorronde van het Surinaams kampioenschap dammen 2020 hebben koploper Niaaz Salarbaks en oud-kampioen Gerson Bendt remise gespeeld. Salarbaks blijft daardoor lijstaanvoerder met dertien punten, op de voet gevolgd door Bendt met twaalf.

Door de remise van vrijdagavond, die hen beiden één punt opleverde, zijn Salarbaks en Bendt nog steeds ongeslagen. De koploper won vier partijen en speelde vijf remise, terwijl de oud-kampioen drie keer winst boekte en zesmaal remiseerde.

Ook nummer vier Waldi Anches is nog ongeslagen na drie zeges en zes remises. Vanwege weerstandspunten en Sonneborn-Berger-punten staat Bendt hoger gerangschikt. Tussen Anches en Bendt staat Rodney Lion en na Anches Glen Dumfries, elk ook met twaalf punten.

In de groep van vijf dammers met elf punten zitten achtereenvolgens John Schmeltz, Arief Salarbaks, Don Carlos Elliot, Darryl Bohr en Marcel Oostburg. Schmeltz en Bohr wonnen hun partij, de andere drie speelden remise.

De dammers hebben zaterdag en zondag vrij en kunnen zich optimaal opladen voor de resterende twee ronden. Maandag is de voorlaatste dag en dinsdag wordt de laatste ronde afgewerkt. De beste tien plaatsen zich voor de finaleronde met Johannes Alfaisie en Guno Burleson, kampioen en semikampioen van 2018.

Uitslagen negende ronde: Niaaz Salarbaks - Bendt 1-1; Arief Salarbaks - Dumfries 1-1; Lion - Arwien Bhagwandas 2-0; Anches - Fernando Amelo 2-0; Elliot - Oostburg 1-1; Schmeltz - Kaiman 2-0; Bohr - Dheeradjdutt Somai 2-0; Jerry Sadiek - Jimmy Cheng 2-0; Naresh Ragho - Jimmy Kasi 2-0; Edson Amoekoni - Rinaldo Kemnaad 1-1; Sharvan Debipersad - Jimmy Tay 2-0; Aroenath Mohan - Rajesh Dipai 2-0; Carlos Adaba -Dewsharan Sital 2-0; Robur Levens - Cliff Karijodrono 1-1.

Schema tiende ronde: Anches - Niaaz Salarbaks; Bendt - Oostburg; Dumfries - Lion; Schmeltz - Arief Salarbaks; Bohr - Elliot; Debipersad - Sadiek; Ragho - Amelo; Adaba - Somai; Mohan - Bhagwandas; Kemnaad - Karijodrono; Amoekoni - Kaiman; Tay - Kasi; Dipai - Levens; Cheng - Sital.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina