Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aantal besmettingen met coronavirus stabiliseert

Aantal besmettingen met coronavirus stabiliseert

08/02/2020 20:58

Een werker neemt even een pauze in een geïmproviseerd ziekenhuis in Wuhan

Een werker neemt even een pauze in een geïmproviseerd ziekenhuis in Wuhan Foto: Getty Images  

GENÈVE - Het aantal nieuwe besmettingen met het nieuwe coronavirus in China is ‘aan het stabiliseren’, signaleert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat vindt de organisatie positief, maar het is volgens de WHO te vroeg om te kunnen zeggen hoe de verspreiding van het virus zich verder zal ontwikkelen.

"Het aantal gerapporteerde gevallen is al vier dagen stabiel", zei WHO-bestuurder Michael Ryan zaterdag. "Dat is goed nieuws en zou een indicatie kunnen zijn van de effectiviteit van de voorzorgsmaatregelen die zijn ingesteld." Ryan blijft echter voorzichtig en waagt zich niet aan voorspellingen. De Chinese autoriteiten hebben de provincie Hubei, het epicentrum van de virusuitbraak, grotendeels van de buitenwereld afgesloten.

Het nieuwe coronavirus dat in december opdook, heeft in China al aan 722 mensen het leven gekost. Over heel het land zijn meer dan 34.500 personen ziek. Ook in een dertigtal andere landen en gebieden werden meer dan 300 gevallen van het nieuwe virus vastgesteld. Voor het eerst is ook een niet-Chinees overleden aan het virus. De Amerikaanse regering meldde zaterdag dat een 60-jarige Amerikaan in Wuhan is gestorven door het nieuwe coronavirus.

Het virus uit China is vastgesteld bij vijf Britten die in een skioord in de Franse Alpen, Les Contamines-Montjoie, zijn geweest. Volgens de Franse minister van gezondheid Agnès Buzyn, maken de patiënten, onder wie een kind, het goed en is er geen reden tot bezorgdheid.

De besmette mensen behoren tot een groep van elf Britten die eind januari samen in een chalet waren. Eén van hen was uit Singapore gekomen en die heeft het virus meegenomen uit Azië. De Franse autoriteiten zijn op zoek naar mensen die met hem in contact zijn geweest. In totaal zijn er elf gevallen van het vrius in Frankrijk geconstateerd. De Franse regering heeft alle onderdanen afgeraden om nog naar China te reizen. Trouw.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina