Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • The Lions op voorsprong in zaalvoetbalfinale

The Lions deelt eerste tik uit in zaalvoetbalfinale

07/02/2020 01:17 - Marciano Millerson

Spelmoment uit de eerste finale wedstrijd.

Spelmoment uit de eerste finale wedstrijd. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - The Lions is één overwinning verwijderd van zijn eerste zaalvoetbaltitel. De koploper van de reguliere competitie won donderdagavond in een goed bezette Anthony Nesty Sporthal game 1 van de hoofdklassefinale met 4-2 van All Stars. De tweede partij is zondag.

Ploegen begonnen heel aftastend. Na ongeveer drie minuten opende Mengalfio Ceder de score voor The Lions na prachtig combinatiespel; 1-0. De winnaar controleerde het spel en neutraliseerde de tegenstander. All Stars sukkelde met het vinden van openingen in de defensie van The Lions. De balcirculatie vlotte niet waardoor er veel verkeerde passes werden gegeven.

Knullig balverlies van All Stars leidde met nog 4:44 tot de 2-0. Terence Pinas stelde spelmaker Vangelino Sastromedjo met een goede pass in de gelegenheid te scoren. All Stars liep deze achterstand na een dikke twee minuten in door een doelpunt van Roché Pita. De aanvaller strafte balverlies bij The Lions resoluut af op de counter; 1-2.

Nauwelijks vier minuten na de rust vergrootte Sastromedjo de voorsprong op aangeven van Christopher Hall: 3-1. Iveraldo Pengel reduceerde de stand binnen ongeveer vijf minuten vanuit een vrije trap. Hij versloeg Ronny Aloema met een laag schot bij de eerste paal. De doelman ging daarbij niet vrijuit: 2-3.

All Stars scheen wakkergeschud en begon gedurfder te voetballen. Aloema, die het tot dat moment vrij rustig had gehad, moest in een tijdsbestek van ruim zeven minuten een aantal keer in actie komen om tegendoelpunten te voorkomen. All Stars zette druk op de helft van The Lions met als bedoeling de opbouw te verstoren.

Deze strategie pakte met nog 4:42 op de klok averechts uit. Een afgeslagen aanval werd prachtig afgerond door The Lions-aanvoerder Gillian Maatrijk: 4-2. All Stars-sterkhouder Anthony Blijd keek met nog 3:33 te spelen tegen zijn tweede gele kaart aan. Echter, The Lions wist de numerieke meerderheid niet uit te buiten.

Met nog 1:18 te gaan werd doelman Donovan Djemesi eruit gehaald en kwam Luvano Pita in zijn plaats. Pita moest als meespelende doelman helpen in de zoektocht naar de aansluitingstreffer, maar die bleef uit. All Stars, die stuntte door meervoudig titelverdediger Styx te wippen, zal zondag moeten winnen om een beslissende game 3 te forceren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina