Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname en Curaçao strijden om dertiende plek

Suriname en Curaçao strijden om dertiende plek

07/02/2020 13:07 - Marciano Millerson

De U16-tennisselectie  met coach Otto Bouterse.

De U16-tennisselectie met coach Otto Bouterse. Foto: Tennisbond  

PARAMARIBO - Suriname en Curaçao strijden vrijdagmiddag om de dertiende plaats in het pre-kwalificatietoernooi voor de Junior Davis Cup in El Salvador. Beide landen wonnen donderdag: respectievelijk van Kaaimaneilanden (2-1) en de Bahama's (3-0).

De U16-tennissers Dexter Koorndijk en Kunsh Moolchandani stelden al na twee enkelwedstrijden tegen de Kaaimaneilanden de zege veilig. Koorndijk gaf Suriname een 1-0 voorsprong door Zach Jackson met 6-1, 6-4 te verslaan. Moolchandani maakte het karwei af door Oskar Bjuroe met 6-4, 6-2 klein te krijgen. Moolchandani en Stijn van Leeuwen bogen in de dubbelontmoeting het hoofd voor Bjuroe en Jake Booker: 3-6, 1-6.

"Die jongens hebben fantastisch gepresteerd", loofde coach Otto Bouterse zijn pupillen. Aan de hand van het spel wist de oefenmeester dat er enkele overwinningen zouden worden behaald. "Zij hebben zelf aangegeven dat zij aan het groeien zijn." Volgens Bouterse kunnen de jongens nu veel beter met de situatie omgaan. "Die zenuwachtigheid van het begin is al helemaal eruit en zij spelen met heel veel zelfvertrouwen." 

Het treffen met de Antilianen wordt heel serieus genomen. Bouterse weet dat de Kaaimaneilanden in de groepsfase van Curaçao had gewonnen "en wij hebben van Kaaimaneilanden gewonnen". Dit geeft de jongens naar zeggen van de coach hoop dat zij tegen Curaçao een goede beurt kunnen maken. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."

De coach zegt er alles aan te doen om op de bank te zitten. Hij herstelt van een buikvirus. "Het gaat nog een paar dagen duren." Inmiddels heeft er ook onderzoek in het ziekenhuis plaatsgehad. Naar verluidt hebben een paar tennissers het virus te pakken.

Zaterdag start voor de meisjes de Junior Fed Cup. Dit toernooi wordt ook in El Salvador afgewerkt. Het meisjesteam van Suriname bestaat uit Jamila Sadiek, Aila Koorndijk en Keaney de Mees. Carolina Vera Vera is de coach.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina