Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oproep tot nieuw protest tegen regering

Oproep tot nieuw protest tegen regering

07/02/2020 06:07 - Gilliamo Orban

Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet hoopt dat hij op 17 februari een massa op de been krijgt.

Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet hoopt dat hij op 17 februari een massa op de been krijgt. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet, ondervoorzitter van actiegroep ‘Wij zijn moe’ tevens hoofdbestuurslid van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) organiseert een eendaagse protestactie tegen de regering. Via Facebook roept hij de mensen op om zich op 17 februari massaal te verzamelen op het Onafhankelijkheidsplein. “Bouta (president Desi Bouterse, ... red.) deugt niet en hij moet weg. Alles gaat mis”, zegt Biervliet tegen de Ware Tijd.

Hij verwacht dat Bouterse gehoor zal geven aan zijn oproep. "Hij wil soms niet luisteren, maar we gaan zijn aandacht trekken." Hoewel de verkiezingen voor de deur staan en die gelegenheid gebruikt kan worden om de regering naar huis te sturen, is de protestactie volgens Biervliet op zijn plaats. "Het is net als wanneer een vrouw met hiv geïnfecteerd is, moet ik mijn vriend waarschuwen om niet bij die vrouw te gaan", haalt hij een voorbeeld aan.

De protestactie wordt pas op 17 februari gehouden omdat die goed voorbereid moet worden, zegt Biervliet. Hij somt zaken op die burgers volgens hem dagelijks meemaken en zegt dat de situatie verder kan verslechteren. "De wisselkoers van de Amerikaanse dollar is gestegen naar bijna SRD 10. Bij het kopen van spijsolie word ik geconfronteerd met verschillende prijzen. Daarnaast is een deel van de kasreserve van de banken verdwenen", voegt hij eraan toe. 

Hij ziet daarom graag dat burgers massaal aan de protestactie meedoen om de regering duidelijk te maken dat ze het beleid afkeuren. Iedereen kan volgens hem de gelegenheid grijpen om misnoegen te uiten, ook aanhangers van politieke partijen. Biervliet is niet van plan om voor de protestactie een vergunning aan te vragen. "Het is mijn democratisch recht om te protesteren en daarvoor hoef ik geen toestemming te hebben", zegt hij.

De vergunningskwestie wil NPS-parlementariër Patricia Etnel in het midden laten. Vanwege de verslechterde situatie in het land vindt zij het terecht dat de protestactie wordt gehouden. De NPS zal volgens haar de leden niet tegenhouden om aan de actie mee te doen. "Eenieder is opgeroepen om mee te doen en wij hebben altijd ondersteund", aldus Etnel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina