Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Niaaz Salarbaks behoudt leidende positie

Niaaz Salarbaks behoudt leidende positie

07/02/2020 02:02 - Terence Oosterwolde

Niaaz Salarbaks behoudt leidende positie

Na de achtste ronde van donderdagavond resten nog drie speeldagen. Foto: SDB  

PARAMARIBO - Ondanks een remise in de achtste ronde tegen Marcel Oostburg zwaait Niaaz Salarbaks nog steeds met de scepter in de voorronde van het Surinaams kampioenschap dammen 2020. Echter, behalve Glen Dumfries, die remise speelde, moet hij zich nu ook druk maken om Gerson Bendt.

Salarbaks is koploper met twaalf punten, maar voelt de hete adem van Dumfries en Bendt, die beiden elf punten hebben, in zijn nek. Vrijdagavond kan er zelfs een wijziging plaatsvinden in de kopgroep. Immers, zijn Salarbaks en Bendt in de negende ronde aan elkaar gekoppeld. Of Salarbaks loopt verder uit of Bendt wipt over hem heen of het verschil tussen beiden blijft één punt.

De top drie wordt op de voet gevolgd door zes dammers die allen tien punten hebben. Het gaat om Waldi Anches, Rodney Lion, Don Carlos Elliot, Arief Salarbaks, Oostburg en Fernando Amelo. Direct daarachter sluiten John Schmeltz, Darryl Bohr, Dheeradjdutt Somai en Arwien Bhagwandas aan met negen punten. De eerste tien dammers na elf ronden stomen door naar de finale.

Uitslagen achtste ronde: Oostburg - Niaaz Salarbaks 1-1; Dumfries - Elliot 1-1; Bohr - Lion 1-1; Bendt - Schmeltz 2-0; Anches - Arief Salarbaks 1-1; Amelo - Jerry Sadiek 2-0; Sonny Kaiman - Naresh Ragho 2-0; Somai - Jimmy Tay 2-0; Bhagwandas - Jimmy Cheng 2-0; Rinaldo Kemnaad - Aroenath Mohan 1-1; Sharvan Debipersad - Edson Amoekoni 1-1; Rajesh Dipai - Cliff Karijodrono 2-0; Carlos Adaba - Jimmy Kasi 2-0 (reglementair); Dewsharan Sital - Robur Levens 2-0.

Schema negende ronde: Niaaz Salarbaks - Bendt; Arief Salarbaks - Dumfries; Lion - Bhagwandas; Amelo - Anches; Elliot - Oostburg; Kaiman - Schmeltz; Somai - Bohr; Sadiek - Cheng; Kasi - Ragho; Amoekoni - Kemnaad; Tay - Debipersad; Dipai - Mohan; Sital - Adaba; Levens - Karijodrono.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina