Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U16-tennissers verliezen taaie strijd van Barbados

U16-tennissers verliezen taaie strijd van Barbados

06/02/2020 15:42 - Marciano Millerson

U16-tennissers verliezen taaie strijd van Barbados

 

PARAMARIBO - De U16-tennissers Kunsh Moolchandani, Dexter Koorndijk en Stijn van Leeuwen hebben het woensdag in het pre-kwalificatietoernooi voor de Junior Davis Cup moeten afleggen tegen Barbados (1-2). De dubbelpartij bracht de doorslag.

Koorndijk gaf Suriname een 1-0 voorsprong, nadat hij Alexander Small met 6-7 (3), 6-2, 6-1 versloeg. Moolchandani ging daarna met 1-6, 2-6 ten onder tegen Adam King. In het dubbelspel moesten Moolchandani en Van Leeuwen het hoofd buigen voor Small en Xavier Peter-Gooding met de setstanden 3-6, 5-7 buigen.

Coach Otto Bouterse zegt desgevraagd vanuit El Salvador tegen de Ware Tijd dat Koorndijk boven verwachting heeft gespeeld. "Hij heeft een onvoorstelbaar goede wedstrijd gespeeld en is boven zichzelf uitgestegen." Volgens Bouterse is dit een duidelijke indicatie van de individuele groei.

Moolchandani had veel moeite met King, die naar zeggen van de coach heel consequent speelde. "King heeft gewonnen op vastheid. Kunsh had geen antwoord op het spel van zijn concurrent, die gewoon alle ballen terugsloeg. In dat geval wordt je moedeloos."

Ondanks de nederlaag stelt Bouterse dat de jongens blijven groeien in het toernooi. De oefenmeester zegt trots op hen te zijn. Suriname treft donderdag de Kaaimaneilanden. De winnaar strijdt om de dertiende plek en de verliezer om de vijftiende positie.

Bouterse moet het duel aan zich voorbij laten gaan. Hij is geveld door een buikvirus en ligt ziek in bed. "Jammer dat ik ziek op bed lig en hen vandaag niet in actie kan zien, maar het komt wel goed", stelt hij. "Zij weten wat zij moeten doen om een goed resultaat eruit te slepen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina