Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Farahnaz Levens verlaat Yellow Birds voor Yelyco

Farahnaz Levens verlaat Yellow Birds voor Yelyco

06/02/2020 18:42 - John Zaalman

Farahnaz Levens verlaat Yellow Birds voor Yelyco

Chagnaz Fränkel (r) vangt de bal op, terwijl Farahnaz Levens de actie gadeslaat. De twee topvolleybalsters van Yellow Birds hebben de overstap gemaakt naar aartsrivaal Yelyco. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Het vrouwenhoofdklasse-volleybalteam van Yellow Birds is enkele sleutelspeelsters kwijtgeraakt. Farahnaz Levens en haar jongere zus Raliësta hebben onderdak gezocht bij Yelyco. "Ik ben vertrokken omdat ik mij niet meer thuis voelde bij Yellow Birds en de pret in de sport ook was verdwenen", laat Farahnaz Levens door de Ware Tijd optekenen. "Ik ben mijn geluk dus elders gaan zoeken."

Yelyco heeft in de voorbije jaren steeds het onderspit in de finale gedolven tegen achtvoudig kampioen Condor. Levens gelooft dat ze met haar allround skills kan bijdragen aan "eventuele aanpassing van tactieken om het kampioenschap te behalen".

"Het spel is dynamisch en het team moet in staat zijn zich aan te kunnen passen. Ik denk dus dat ik daaraan kan bijdragen." Zelf gelooft ze ook erin dat ze de 'jonge ploeg' kan helpen groeien.

"Positieve mindset, believe, fighting spirit, durven en doen! Want ze hebben meer in hun mars dan ze denken en tonen. Dat heb ik in deze korte periode zelf ervaren." Ook Chagnaz Fränkel, die de afgelopen jaren bij Yellow Birds zat, is teruggekeerd bij haar oude club.

De broers Jonah en Johan Tammenga zijn weg bij Gideon en hebben zich aangesloten bij Livo. Voor Jonah is het de eerste keer, terwijl zijn broer enkele jaren terug al van Gideon naar Livo was vertrokken. "Mijn vertrek heeft meer te maken met het feit dat we al twee jaar geen sporthal hebben om te trainen", vertelt Jonah.

Gideon woont in Saramacca. Omdat er niet gesport kan worden, is de mannenploeg opgedoekt. "Ik laat Gideon dus niet om voor een ander team te spelen. Ik heb gewoon geen team om dit jaar mee te doen aan de competitie, vandaar die stap. Ik wil volleyballen. Zodra de hal in Saramacca weer open gaat, zal ik weer werken aan de opbouw van Gideon."

Overzicht transfers

Naam Van Naar
Farahnaz Levens Yellow Birds Yelyco
Raliësta Levens Yellow Birds Yelyco
Chagnaz Fränkel Yellow Birds Yelyco
Cindy-Jane Vianen Yellow Birds Condor
Farah Mahabir Yellow Birds Condor
Kim Karsters Yellow Birds Bazooka
Omar Peiter Yellow Birds Lyzecks
Earvin Cheuk A Lam Yellow Birds Avanti
Jermain Grives Yellow Birds SVV
Faith Kasdi Delco SVV 
Sarah Eraso Delco SVV
Shenea Leysner Delco SVV
Naomie Eraso Delco SVV
Duncan Hiwat Avanti SVV
Zoureena Koningverander Avanti Condor
Shaila Kortram Yelyco Condor
Ethan Asimia Marwina Livo
Denzel Gravenbeek Marwina Livo
Abeli Anakaba Yelyco Livo
Jonah Tammenga Gideon Livo
Johan Tammenga Gideon  Livo
Sherano Amattamin Gideon Livo 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina