Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • All Stars onttroont zaalvoetbalkampioen Styx

All Stars onttroont zaalvoetbalkampioen Styx

02/02/2020 15:03 - Marciano Millerson

All Stars onttroont zaalvoetbalkampioen Styx

Een speler van All Stars oefent druk uit op een tegenstander van Styx. All Stars heeft gestunt door de recordkampioen uit de play-off te wippen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - All Stars heeft in de hoofdklasse-zaalvoetbalplay-off voor een grote verrassing gezorgd. In een redelijk bezette Anthony Nesty Sporthal werd recordkampioen en titelverdediger Styx zaterdagavond in de beslissende game 3 van de herkansing met 3-2 verslagen.

All Stars plaatste zich met deze zege voor de finale, waarin The Lions, koploper van het reguliere seizoen, de tegenstander is. Met de nederlaag komt er een einde aan de jarenlange dominantie van Styx. De favoriet heeft sinds 2010 onafgebroken in de finale gestaan en werd elk jaar kampioen met uitzondering van 2013 toen de titel naar Internacional ging.

De jeugdige enthousiastelingen van All Stars spelen voor het eerst in de hoofdklassefinale. De ploeg toonde zaterdagavond de potentie om in de toekomst een factor te worden. De laatste ontmoeting in de herkansing was spannend. Het publiek kreeg een wedstrijd op hoog niveau. Beide ploegen speelden tactisch heel sterk. Het was een kat-en-muisspel wie de volgende move zou maken.

Styx beschikte voor het eerst in deze play-off over goaltjesdief Lucas Cirilo da Costa. De Braziliaan liet meteen van zich spreken door zijn ploeg na ruim twaalf minuten spelen naar een 1-0 voorsprong te schieten. All Stars kwam nog geen drie minuten later op gelijke hoogte dankzij een eigen doelpunt van Styx-speler Phablo Herivelto; 1-1.

Binnen zestien seconden corrigeerde Herivelto zijn fout door de rustscore op 2-1 te bepalen. De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen Gelton Alphons All Stars weer langszij bracht. De ontmoeting liep geruime tijd gelijkopgaand met kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk scoorde Alphons met nog 7:34 te spelen het winnende doelpunt uit een hoekschop: 3-2.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina