Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vicepresident over kwestie kasreserves: ‘Nepnieuws!’

‘Kasreserves gebruikt voor aardappelen, uien en interventie valutamarkt'

01/02/2020 08:22 - Wilfred Leeuwin

Vicepresident Ashwin Adhin trok vrijdag fel van leer tegen de oppositie en andere critici die volgens hem een andere draai geven aan de kwestie rond de zogenaamd verdwenen kasreserves van de banken.

Vicepresident Ashwin Adhin trok vrijdag fel van leer tegen de oppositie en andere critici die volgens hem een andere draai geven aan de kwestie rond de zogenaamd verdwenen kasreserves van de banken. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat de 100 miljoen US dollar kasreserve van lokale banken die als verdwenen wordt beschouwd, is besteed aan aardappelen, uien en andere basisgoederen. Het geld zou verder zijn uitgegeven aan interventies op de valutamarkt en aan niet nader genoemde investeringen.

Adhin sprak vrijdagmiddag op het Altonaproject te Welgedacht B, bij de uitreiking van tweehonderd bereidverklaringen aan burgers. In totaal zouden er 2300 beschikbare kavels zijn. De vicepresident (vp) trok fel van leer tegen de oppositie en andere critici die volgens hem een andere draai geven aan de "zogenaamde verdwijning" van kasreserves die de banken in bewaring hebben gegeven bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Hij noemde hen leeghoofden en halfhoofden die met leugens en halve waarheden het volk misleiden en doen alsof de regering het geld heeft opgemaakt of heeft gestolen. Volgens Adhin heeft de Centrale Bank afspraken gemaakt met de commerciële banken over het gebruik van hun kasreserves. De CBvS-leiding zou die afspraken niet zijn nagekomen.

Zo is er geen investeringscommissie benoemd en zijn juridische zaken niet in orde gemaakt. "Er waren afspraken dat we samen zouden kijken hoe wij het gaan gebruiken. Niet dat het niet gebruikt mag worden. Het zou weer worden aangevuld en we zouden het weer gebruiken en aanvullen. Nu kost het ons zoveel energie om de zaak goed uit te leggen. Ze willen alleen maar verwarring stichten", wierp Adhin de critici en de oppositie voor de voeten.

"Ze willen dat de regering sneller uitkomt met de informatie maar zij heeft tijd nodig om zaken uit te zoeken. De hele dag zijn die mannen bezig, de hele dag. Mensen komen met nepnieuws. Laten we rustig de regering afwachten voor de officiële berichten", zei Adhin aan de aanwezigen.

De vp vroeg om waardering op te brengen voor het harde werk dat de regering doet en vooral voor de dagelijkse inzet van president Desi Bouterse. De regering werkt aan het geven van zekerheden aan de gemeenschap, verzekerde hij. "Maar die zekerheden kosten geld, het kost energie, het kost moeite en geduld, maar u vraagt meer en meer en het gaat ook komen."

De vicepresident reageerde ook op de interpellatievoorstellen waarin oppositieleden eisen dat de president en de regering deze en andere kwesties komen toelichten in De Nationale Assemblee. "Alle informatie ligt al op straat. Het is maar een show", beweert Adhin.

De prestaties van de regeringen Bouterse I en II zijn tijdens de bijeenkomst ook belicht door de ministers Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer, Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme en de NDP-assembleeleden Amzad Abdoel en Melvin Bouva.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina