Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Shamar Poetisi mag weer naar school

Shamar Poetisi mag weer naar school

30/01/2020 01:37 - Naomi Hoever

Shamar Poetisi gaat weer naar school.

Shamar Poetisi gaat weer naar school.   Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De zestienjarige Shamar Poetisi gaat sinds kort weer naar school. Door een ongeval in oktober 2019 moet de tiener een deel van zijn rechterarm missen. Nog vóór het ongeval schreef een LBO-school hem in het schooljaar 2018-2019 af wegens wangedrag.

Door tussenkomt van de afdeling Inspectie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bezoekt hij nu weer zijn oude school. Er is afgesproken dat hij overstapt naar een avondopleiding wanneer hij niet overgaat. 

Poetisi was na zijn afschrijving gaan werken in een fabriek die plastic materiaal maakt. Daar raakte zijn arm bekneld, tijdens het onderhoud van een machine. De arm moest worden afgezet. 

Shamar kan goed leren, zegt zijn moeder Merredith Brewster. Hij trok echter met verkeerde vrienden op die intussen allemaal van school zijn afgeschreven. Over de wond zegt ze dat die wel droog is, maar soms voelt haar zoon nog pijn. Als de arm volledig genezen is, zal worden bepaald wanneer hij naar Amerika gaat voor een prothese of kunstarm.

Brewster is twee keer door het ministerie van Arbeid gebeld om een vergoeding op te halen in verband met het ongeluk, maar ze gaat daar niet op in. Ze is namelijk met een advocaat bezig om gedaan te krijgen dat Shamar voor zijn leven wordt vergoed door de onderneming.

De raadsman is in de arm genomen door stichting Gonini van Meriam Asodanoe die deze zaak aan het rollen bracht. De prothese zal vergoed worden door een sponsor van de stichting. Deze zal de reis- en behandelkosten betalen.

Asodanoe zei in een eerder interview dat de Arbeidsinspectie naar de gevaren moet kijken waaronder de arbeiders in de plasticfabriek werken. Ze stelt dat we in Suriname nonchalant omgaan met zulke gevallen. "Onze gang naar de rechter moet een waarschuwing zijn voor andere werkgevers."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina