Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President wijst ontslag kabinetschef af

President wijst ontslag kabinetschef af

30/01/2020 03:29 - Van onze redactie

Als het aan president Desi Bouterse ligt, blijft Eugène van der San op het presidentieel kabinet werken als directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden.

Als het aan president Desi Bouterse ligt, blijft Eugène van der San op het presidentieel kabinet werken als directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft het ontslag van zijn kabinetschaf Eugéne van der San niet geaccepteerd. Dat heeft hij donderdagavond laten weten tijdens een politieke meeting in Coronie, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Wanneer er tijdens het werk een meningsverschil is, kunnen daardoor volgens Bouterse nieuwe inzichten ontstaan. De president onderstreepte volgens het NII dat "wij" in het samenwerken in staat moeten zijn om zaken rationeel te benaderen.

Het staatshoofd stond stil bij de verdiensten van Van der San, die vanaf 1980 "het proces heeft ondersteund". Van der San is om zijn kennis aangetrokken om leiding te geven aan de bestuurs- en administratieve aangelegenheden van het Kabinet van de President, aldus Bouterse.

Op maandag 27 januari werd bekend dat de kabinetschef ontslag had genomen. Hij had zich op 22 januari kwaad gemaakt omdat Bouterse die dag als president voor de Krijgsraad is verschenen in de verzetszaak die hij heeft aangespannen na zijn veroordeling tot 20 jaar cel voor zijn aandeel in de Decembermoorden van 1982.

Van der San had gewild Bouterse zijn functie voor enkele uren had neergelegd. Bouterse sloeg dat advies in de wind en verscheen in functie voor de Krijgsraad. Zijn kabinetschef stelde daarop Bouterses advocaat Irvin Kanhai verantwoordelijk voor deze gang van zaken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina