Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dumfries aan kop in damkampioenschap

Dumfries aan kop in damkampioenschap

30/01/2020 05:18 - Terence Oosterwolde

Dumfries aan kop in damkampioenschap

Glen Dumfries (l) won in het Surinaams kampioenschap dammen onder andere van Robur Levens (r) en gaat ongeslagen aan kop na twee ronden. Foto: SDB  

PARAMARIBO - Glen Dumfries is na zijn winst woensdagavond op Sharvan Debipersad de enige met de volle winst in het Surinaams kampioenschap dammen 2020. Hij voert de ranglijst aan met vier punten, nadat hij dinsdag Robur Levens al aan de zegekar had gebonden.

Na de tweede speeldag in de voorronde van het nationaal kampioenschap hebben negen dammers drie punten. Daartoe behoren oud-meervoudig kampioen Gerson Bendt, Rinaldo Kemnaad, Niaaz Salarbaks, Jerry Sadiek, Dheeradj Somai, Naresh Ragho, Niaaz Salarbaks, John Schmeltz, Arwien Bhagwandas en Waldi Anches.

Aan de voorronde doen 28 dammers mee. Ze bekampen elkaar in het nationaal denksportencentrum in elf ronden Zwitsers om tien plaatsen in de eindronde. Daarin krijgen ze gezelschap van nationaal kampioen Johannes Alfaisie en Internationaal Grootmeester Guno Burleson, runner-up in 2018. In 2019 werd het Surinaams kampioenschap dammen niet gehouden vanwege onrust binnen de bond.

Uitslagen tweede ronde: Bendt - Jimmy Tay 2-0; Bhagwandas - Ragho 1-1; Dumfries - Debipersad 2-0; Anches - Schmeltz 1-1; Sadiek - Aroenath Mohan 2-0; Somai - Edson Amoekoni 2-0; Kemnaad - Fernando Amelo 2-0; Darryl Bohr - Arief Salarbaks 1-1; Marcel Oostburg - Carlos Adaba 1-1; Niaaz Salarbaks - Sonny Kaiman 2-0; Cliff Karijodrono - Jimmy Cheng 1-1; Rodney Lion - Rajesh Dipai 2-0; Levens - Jimmy Kasi 1-1; Don Carlos Elliot - Dewsharan Sital 2-0.

Schema derde ronde: Schmeltz - Dumfries; Ragho - Anches; Niaaz Salarbaks - Somai; Sadiek - Bhagwandas; Kemnaad - Bendt; Lion - Oostburg; Arief Salarbaks - Elliot; Karijodrono - Tay; Adaba - Bohr; Cheng - Debipersad; Dipai - Amelo; Kasi - Amoekoni; Kaiman - Levens; Sital - Mohan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina