Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie uit vier voor Surinaamse basketballers

Drie uit vier voor Surinaamse basketballers

30/01/2020 04:25 - Terence Oosterwolde

Drie uit vier voor Surinaamse basketballers

Gavin Kensmil (l) speelde minder, maar pikte zijn punten en rebounds mee. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Drie van de vier scholen waar Surinaamse basketballers voor uitkomen, hebben deze week succes geboekt in de Division I juniorcollege- en collegebasketbalcompetities van de Verenigde Staten. Maar vooral Gavin Kensmil en Dancell Leter speelden veel minder dan normaal.

Kensmil stond woensdag slechts negentien minuten en 34 seconden op het veld voor de Stephen F. Austin State University. In het eigen William R. Johnson Coliseum (4.341 toeschouwers) wonnen The Lumberjacks met 71-61 van Abilene Christian University na een 32-31 ruststand.

Kensmil eindigde met vijf punten, vier rebounds, twee assists en twee steals. Hij scoorde slechts één van de zes veldbaskets, miste twee van de vijf vrije worpen, had twee turnovers en drie fouten. SFA (18-3/9-1) speelt zaterdag in Huntsville de uitwedstrijd tegen rivaal Sam Houston State.

Jacksonville College (11-9/4-7) verloor in het eigen Curtis Caroll Field House met 72-85 van Angelina College. Dancell Leter, die in de vorige partij slechts vijftien minuten speelde (zeven punten, vijf rebounds, één assist en twee blocks), kwam dinsdag tot een season-low van dertien minuten.

De forward scoorde wel al zijn drie shots, maar miste zijn drie vrije worpen. Leter eindigde met zes punten, vijf rebounds en één block. Hij maakte drie persoonlijke fouten. Lamar State College Port Arthur is zaterdag de tegenstander van The Jaguars.

Utah State University (17-6/6-4) behaalde dinsdag een ruime 68-45 overwinning op de Wyoming University. De Surinamer Roché speelde de laatste 38 seconden mee. The Aggies hebben zaterdag de pittige uitwedstrijd tegen nummer vier San Diego State (21-0), de enige ongeslagen school in de NCAA.

Cyarah Kensmil speelde woensdag niet mee bij Seward County Community College (18-3/13-0), die in de eigen Greenhouse Northwest Kansas Technical College met 63-55 versloeg. The Lady Saints spelen zaterdag opnieuw thuis tegen Hutchinson Community College.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina