Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Slachtoffer in tranen tijdens getuigenverhoor

Slachtoffer in tranen tijdens getuigenverhoor

28/01/2020 02:14 - Van onze redactie

Slachtoffer in tranen tijdens getuigenverhoor

 

PARAMARIBO - Een zeventienjarig slachtoffer van seksueel misbruik barstte maandag in tranen uit toen ze als getuige werd gehoord door rechter Cynthia Valstein-Montnor. Het meisje dat vanaf haar dertiende meerdere malen verkracht en misbruikt is door de 46-jarige broer van haar moeder, kon moeilijk uit haar woorden komen.

Al bij de eerste vraag van de rechter werd ze emotioneel en bleef ze langer dan tien minuten stil. Het heeft Valstein-Montnor veel moeite gekost om haar aan het praten te krijgen. "Je hoeft niet bang te zijn. Om de zaak beter te begrijpen moet je ons vertellen wat er is gebeurd zodat we verder kunnen gaan", stelde ze haar gerust.

De tiener vertelde dat David A. haar vier jaar geleden voor het eerst heeft verkracht. De man woont op hetzelfde erf als het meisje en haar moeder. Op een dag direct na school kwam haar oom, die blind is, haar slaapkamer binnen. Hij greep haar vast en vroeg om seks, maar ze weigerde. De man zette door en verkrachtte het meisje aan wie hij vroeg het niemand te vertellen.

"Ik was bang. Hij zei dat hij me zou doodmaken", verklaarde ze bevend en huilend op een vraag van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie. Na die eerste keer ging de man regelmatig naar zijn nichtje om zijn behoefte te bevredigen. Op 1 oktober 2019 viel hij door de mand toen de moeder het meisje met een pangi omgeslagen, uit de badkamer zag komen terwijl David A. daar nog was.

De verdachte heeft vanaf het begin toegegeven dat hij het kind heeft misbruikt. Volgens hem gebeurde het spelenderwijs. Hij verklaarde eerder dat zijn nichtje vaker bij hem kwam om te spelen. Omdat hij lang geen seks had gehad kwam hij op het idee dat bij het meisje te proberen. Er is tegen hem drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist, met aftrek van voorarrest. De zaak wordt op 9 maart verder behandeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina