Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Resocialisatieproject daklozen verloopt stroef

Resocialisatieproject daklozen verloopt met vallen en opstaan

28/01/2020 05:24 - Aidy Pinas

Stichting Rika zet zich in voor de resocialisatie van daklozen. Foto ter illustratie.

Stichting Rika zet zich in voor de resocialisatie van daklozen. Foto ter illustratie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het resocialisatieproject voor dak- en thuislozen dat Henk Amstelveen met zijn stichting Re-integratie Kansarmen zo’n acht jaar geleden begon te Groot Chattillon, verloopt met vallen en opstaan. Maar ondanks tegenslagen geeft hij niet op.

Een van de tegenvallers is dat een aantal mannen het niet volhoudt en voortijdig afhaakt en terugvalt in het oude leven. Amstelveen denkt dat de terugval komt omdat de omgeving niet iedereen aanspreekt. In de stad kan men gemakkelijk aan drugs komen, in tegenstelling tot waar de opvang is gevestigd, namelijk in de omgeving van Paranam.

Hij houdt er ondanks alles, de moed in en is tevreden over wat hij met heel weinig ondersteuning heeft bereikt. Het project is begonnen met de bedoeling verslaafde daklozen een tweede kans te geven, hen te laten integreren in de samenleving en hen uit de binnenstad te halen.

Medewerkers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zullen daar deze week een training verzorgen, vooral gericht op het telen van papaja op grote schaal. Er worden diverse soorten gewassen geteeld, waarmee de deelnemers ook vaardigheden leren om zelf een inkomen te verdienen Op dit moment nemen achttien mannen deel aan het project.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina