Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moordverdachte ontslagen van rechtsvervolging

Moordverdachte ontslagen van rechtsvervolging

28/01/2020 07:11 - Ivan Cairo

Moordverdachte ontslagen van rechtsvervolging

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Marie Mettendaf heeft vrijdag de van moord verdachte Valentino T. van alle rechtsvervolging ontslagen en zijn onmiddellijke invrijheidstelling gelast. De dertigjarige man heeft op 15 september vorig jaar Diego Richards met een houwer aan het hoofd, arm en op zijn rug gekapt, waardoor hij is overleden.

In eerste instantie werd Valentino T. wegens doodslag aangeklaagd, maar de tenlastelegging werd gaandeweg het proces door de officier van justitie verzwaard naar moord met voorbedachte. Op basis van wat uit het politieonderzoek en ter terechtzitting naar voren is gekomen ontsloeg de rechter de verdachte van rechtsvervolging.

Advocaat Maureen Nibte zei in haar pleidooi dat Richards een psychische overmacht had op de verdachte. Zonder enige aanleiding werd hij consequent mishandeld, belaagd, onheus behandeld en belachelijk gemaakt door Richards. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de dader doodsbang was voor de ander.

De aangevallene stond in de buurt bekend als een gangster. De politie heeft uitgebreid buurtonderzoek verricht en gebleken is dat iedereen bang was voor hem. "Niemand had een goed woord over voor hem. Valentino T. werd regelmatig door hem mishandeld. Uit het niks, zomaar", zegt de advocaat.

Op basis van de feiten en omstandigheden voerde ze als verweer noodweer aan op grond van psychische overmacht en pleitte voor ontslag van rechtsvervolging. De kantonrechter ging mee met haar. Bij ontslag van rechtsvervolging is het feit strafbaar, maar de verdachte niet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina