Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OWT&C ontkent stagnatie bij asfaltering

OWT&C ontkent stagnatie bij asfaltering in Nickerie

27/01/2020 17:08 - Beta Debidien

President Desi Bouterse gaf medio 2019 het startsein voor het verbeteren van de Krappahoeklaan en Radjastanweg in Nickerie.

President Desi Bouterse gaf medio 2019 het startsein voor het verbeteren van de Krappahoeklaan en Radjastanweg in Nickerie. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De voorbereidingen voor asfaltering van de Krappahoeklaan en Radjastanweg in het oosten van Nickerie lopen achter op schema, zegt districtsraadslid Ashwien Jagmohansingh van Pertjajah Luhur. Dat wordt echter ontkend door Yamesh Angoelal, coördinator van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) in Nickerie.

Het gaat om zandwegen met een lengte van in totaal 4,7 kilometer. De aannemer had volgens Jagmohansingh het werk binnen zes maanden - in december - moeten opleveren, maar hij is nog niet eens begonnen met asfalteren. Angoelal legt echter uit dat het gaat om honderdtwintig werkbare werkdagen, dus weekenden, feestdagen en bijvoorbeeld dagen waarop het regent worden niet meegerekend.

De OWT&C-vertegenwoordiger verwacht dat indien alles vlot verloopt het werk begin maart zal worden opgeleverd." Het districtsraadslid heeft de in zijn ogen ontstane stagnatie eerder ook besproken op een vergadering van de raad. Hij meent dat nu het droog is, de aannemer voldoende tijd heeft om in versneld tempo het werk af te maken, "of wordt er gewacht totdat het weer gaat regenen en alles onder water loopt?"

Buurtbewoner Dinesh Jhakry is in elk geval blij "omdat we allemaal weten onder welke omstandigheden onze kinderen naar school moeten, vooral zij die op de middelbare school in Nieuw-Nickerie zitten". Ook in de grote regentijd moeten de kinderen via kleiwegen de verharde weg bereiken. Hij wijst erop dat de Krappahoeklaan ligt in een landbouwgebied van circa 450 hectare.

Jakhry wil niet kijken naar wat er in het verleden is gebeurd. Na de verkiezingen van 2015 zijn de werkzaamheden stopgezet, terwijl de toenmalige minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, kort voor die verkiezingen het startsein had gegeven voor herstel van de wegen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina