Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ExxonMobil vindt meer olie in Guyana

ExxonMobil vindt meer olie in Guyana

27/01/2020 22:37 - Ivan Cairo

ExxonMobil vindt meer olie in Guyana

Foto: fd.nl  

PARAMARIBO - De Amerikaanse oliemaatschappij ExxonMobil voegt nog eens twee miljard vaten commercieel winbare aardolie aan haar reserves voor de Guyanese kust toe. Het bedrijf maakte maandag bekend op haar zestiende lucratieve olieveld in Guyanese wateren te zijn gestuit.

Met de vondst bij de Uara-exploratieput komt het totaal aan bewezen reserves op meer dan acht miljoen vaten aardolie. "Met recente hoogwaardige vondsten bij Tripletail en Mako die bijdragen aan onze winbare reserves, zullen onze investeringen voordelen blijven opleveren voor de mensen in Guyana", aldus Mike Cousins, senior vice-president Explorations and New Ventures bij ExxonMobil. "De ontdekking bij Uaru is de zoveelste positieve stap in het nieuwe decennium dat we beginnen met de coöperatieve republiek Guyana en onze co-venturers."

Bij Uaru stuitte de maatschappij op een ongeveer 29 meter hoogwaardig oliehoudend zandsteenreservoir. De put, geboord in 1.933 meter waterdiepte, bevindt zich ongeveer zestien kilometer ten noordoosten van het Liza-veld. December vorig jaar begon de oliegigant met de productie op haar drijvende productie-unit Liza Destiny waardoor Guyana officieel een olieproducerend land werd. Gedurende de eerste fase zal uit zeventien bronnen worden gepompt tot maximaal 120.000 vaten per dag.

In de tweede fase zal een andere drijvende productieinstallatie, Liza Unity, medio 2020 een productie van maximaal 220.000 vaten per dag realiseren. In de derde fase die in 2023 begint komt een derde productie-unit in bedrijf, die evenveel vaten zal produceren. ExxonMobil verwacht tegen 2025 een dagproductie van minimaal 750.000 vaten. De maatschappij heeft momenteel vier boorschepen in Guyanese wateren die proefboringen uitvoeren. Later dit jaar komt een vijfde boorschip erbij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina