Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Sportcomplex Beekhuizen

COMMENTAAR: Sportcomplex Beekhuizen

27/01/2020 12:00

COMMENTAAR: Sportcomplex Beekhuizen

 

VAAK IS IN ons commentaar geschreven dat deze regering haar liefde voor de sport slechts met de mond belijdt en opvallende sportprestaties alleen voor eigen gewin aanwendt. Er is geen gericht sportbeleid. Sporters en sportorganisaties moeten maar zien hoe ze deelnemen aan buitenlandse voornamelijk regionale wedstrijden of toernooien. Maar ook voor de ontwikkeling van talent heeft deze regering geen aandacht.

Dat blijkt opnieuw door een dispuut tussen Stichting Abrabroki, Beekhuizen, Saron en Omgeving (Abso) en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken over het beheer van het Reinier de Rooy Sportcomplex te Beekhuizen. De organisatie die zich al jaren inzet voor jongeren uit de omgeving dreigt zelfs met gerechtelijke stappen, omdat het ministerie de beheersovereenkomst van 2005 heeft opgezegd.

Deze zaak speelt in elk geval sinds september. Toen voerde het stichtingsbestuur namelijk overleg met het directielid Mitchel Kisoor van het ministerie en vertrok met een goed gevoel. Het bestuur was dan ook onaangenaam verrast met een brief van 16 januari waarin Kisoor liet weten dat het complex uiterlijk 31 januari ontruimd moet zijn.

Volgens hem kiest het ministerie voor een andere beheersvorm van de accommodatie en er worden investeringen beloofd. De gedachten gaan ook uit naar gedeeltelijke verhuur van het complex. Het ministerie praat nu met buurtorganisaties om de nieuwe beheersvorm gestalte te helpen geven. Abso is hierbij uitgesloten. 

Het geeft te denken dat Abso - met vijftien jaar ervaring in het beheren en exploiteren van de accommodatie - aan de kant wordt geschoven. Zou dat gebeuren omdat haar voorzitter Steve Reyme sinds kort een politieke partij heeft die een van de tegenhangers van de machthebbers wordt bij de verkiezing? Wordt het Reinier de Rooy Sportcomplex straks verpatst aan politieke gunstelingen van de regering?

Door het besluit van het ministerie bestaat de kans dat er meer dan tweehonderd jongens niet kunnen worden ingeschreven voor de jeugdcompetitie van de SVB. Dit is bedroevend, omdat het ministerie zegt de jeugd te stimuleren om te sporten en talent te ontdekken en te ontwikkelen. Weer een bewijs van hoe zaken slechts met de mond worden beleden.

Kisoor die zelf uit de voetbalwereld (Robinhood) komt, moet toch beseffen wat dit betekent? Hij zou sportminister Lalinie Gopal erop moeten wijzen wat Abso bereikt heeft. Zo zijn er sporters afgeleverd die het ver geschopt hebben.

Dat de organisatie met weinig geld en zonder overheidssteun vijf jaar het complex kennelijk naar tevredenheid heeft beheerd, zegt het ministerie zo te zien niets. Een organisatie die dit heeft gepresteerd zonder meer aan de kant schuiven is schandelijk. Foei toch Lalinie!

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina