Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Black Fashion Week komt naar Suriname

Black Fashion Week komt naar Suriname

27/01/2020 19:56 - Steven Seedo

Een model op de catwalk tijdens de Black Fashion Week in Nederland.

Een model op de catwalk tijdens de Black Fashion Week in Nederland. Foto: Quentin Rademaker  

PARAMARIBO - De in Nederland gevestigde organisatie Black Fashion Week gaat ook een modeshow in Suriname geven. Deze is gepland voor eind juni. Ontwerpers, modellen en artiesten van over de hele wereld zullen hierin participeren.

Met de show wil de organisatie de positie van de Surinaamse mode-industrie versterken op globaal niveau. De vraag naar een show in Suriname was volgens Bryan Vinisi, de grote motor achter de Black Fashion Week, heel groot. "Sinds de aankondiging hebben we heel veel aanmeldingen van designers, modellen en sponsoren. Ze staan te trappelen om mee te doen."

Vinisi zegt dat een aantal modellen, onder wie Lindsey Moné en Bossba Camara van Black Fashion Week, erg populair zijn in Suriname. Black Fashion Week is in Nederland de eerste modeshow met merendeels donkere modellen. De show van 2019 werd gehouden op 11 mei in het World Wings Hotel Rotterdam.

Het idee voor een Black Fashion Week ontstond bij Vinisi (39) toen hij als geluidstechnicus in de modescene werd geïntroduceerd. Hij merkte dat er veel modetalent met verschillende roots weinig erkenning kreeg. Daarom heeft hij een team van gelijkgestemde mensen om zich heen verzameld om een nieuw platform te creëren. Hun visie is om ontwerpers en modellen die voorheen ongezien waren in de gevestigde modescène een podium te geven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina